Kitört a parasztlázadás a kötelező főzdefesztes söröskrigli miatt

Pont eszembe jutott a napokban, hogy mikor is jön végre az újabb Főzdefeszt, és erre ma reggel beleesett az értesítő a közösségi hálómba. A dátum: június 5–7., a helyszín pedig a Városliget.

De be is másolom a teljes szöveget, hogy tudjuk, miről beszélünk:

ITT a 9. FŐZDEFESZT – STREET FOOD SHOW!
Június 5-6-7.
ÚJ HELYSZÍNEN!
Városliget OLOF PALME sétány (Hősök terétől)

Piknikezni hív a 9. Főzdefeszt és Street Food Show!

Büszkén jelentjük, hogy június 5-7 között kilencedszerre is megrendezzük a Főzdefesztet a Street Food Show-val közösen; új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétányon!

A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő újhullámos sörszcéna minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a Főzdefesztező közönségnek. Ugyanez várható a street food fronton, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street-food startupok a fővárosi flaszterből. Mi igyekeztünk minden értékes és izgalmas kísérletnek, vállalkozásnak helyet adni, legyen az gerilla-sörfőzde vagy food-truck.

A bemutatott sörök, sörfőzdék, street-food árusok számának növekedése miatt igyekeztünk olyan helyszínt találni, ahol bármekkora közönség elfér – ezért választottuk a városligetet, ahol a fesztivál határain túl is vígan lehet piknikezni – plédet és kosarat ne felejtsetek el hozni – ételről, italról mi gondoskodunk!

A tavasszal sokat dolgoztunk azon, hogy megfeleljünk a megnövekedett elvárásoknak és az elmúlt években folyamatosan növő érdeklődésnek. Megújult a honlapunk, átszerveztük a brigádot, felkészültünk a következő évtizedre. De a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy végre kidobtuk a műanyagpoharat és rendes logózott üvegpohárból isszuk a sört, ahogy az dukál!

Tökéletesítettük a Metapay fizetési rendszert is – rengeteg helyen lehet majd feltölteni! Sőt, akinek PayPass-os bankkártyája van, annak egyáltalán nem kell metapay kártyát kiváltania.

Minden adott lesz ahhoz, hogy az első nyári hétvégét szemtelen kisvárosi elégedettségben töltsük a városligeti lombok alatt: több, mint 30 ételárus, több, mint hatvan sörfőzde uszkve 200 söre. És persze Ti, kedves közönség, akik évek óta bizonyítjátok, hogy létezik kulturált alkoholizmus, és nincs szükségetek ordító zenére és gatyaszaggató szeszekre ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat – csak jó sörre, ízes ételekre és baráti beszélgetésekre. Sose feledjétek: a jó sör demokratikus alapjog!

A belépés a fesztivál területére ingyenes!

A sörfogyasztás feltétele a Főzdefeszt logóval ellátott 0,5 l-es üvegkorsó megvásárlása. (0,2 l; 0,3 l; 0,4 l; 0,5 l-es jelöléssel)

Fizetőeszköz:
Metapay fesztiválkártya
MasterCard PayPass™ bankkártya

Még el sem olvastam, és máris lelkes lettem, aztán a kommentekre siklott a pillantásom, és mit látok? Azt, hogy többen is ellentmondást véltek felfedezni a jó sör mint demokratikus alapjog, az ingyenes belépés és a logós üvegkorsó kötelező megvásárlása között. Ami nem visszaváltható.

Advertisement

Az az igazság, hogy a műanyag pohár és a legjobb magyar – meg nem magyar – sörök minősége között szerintem sokkal durvábbak voltak az antagonizmusok, másfelől azonban vannak barátaim, akik eddig saját kis háromdecis kriglijeikkel vonulgattak ide-oda az ilyen rendezvényeken. Szóval, az üveg, az kell, és jól jöhet még otthonra később. Bár attól is függ, hogy milyen lesz. Nekem igazából egy nem tetszik ebben: hogy félliteres. Hiába van kétdecis jelölés is benne, attól tartok, idétlenség lesz lötyögtetni az alján a megfelelő mennyiséget. Hiszen ki iszik fél litert, ha sörbuziságból kifolyólag vagy 15-20-félét meg szeretne kóstolni? Ezenfelül azt remélem még, hogy lesz elég vízcsap, ahol el lehet majd öblíteni az edényzetet.

Na de ne dohogjunk előre – mint a magyaroknál szokás –, a puding próbája az evés, a söré az ivás, még egy-két hét, és meglátjuk jól, hogy volt-e értelme ennek az újításnak.

Share This Story

Get our newsletter