This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Kitört a komcsi-fideszes parkolásháború Csepelen

Illustration for article titled ​Kitört a komcsi-fideszes parkolásháború Csepelen

Kommer blog: tilos megbüntetni a fideszes nagykutyák autóit. Fideszes alpolgármester: eleve ingyenes parkolni Csepelen, de a szocik annak idején tényleg mentesítették magukat a szabályok alól.

Advertisement

Feljelenti a csepeli önkormányzat Szenteczky János szocialista polgármester-jelölt Hírkomp nevű blogját, ami arról közölt posztokat, hogy a csepeli közterületesek levélben kapták utasításba, hogy kit nem szabad megbüntetniük a kerületben.

Advertisement

A Hírkomp ezt egy, álltólag a közterületes irodában készült fotó alapján állította, amin egy kinyomtatott email eleje látható, rajta Németh Szilárd polgármester, a helyettesei és a kerületi jegyzó nevével és rendszámával, és a következő szöveggel

Telefonon történt kérésedre küldöm a hivatali autók rendszámát

A kiprintelt levélre valaki kiemelőfilccel azt firkálta rá, hogy

NE BÍRSÁGOLD MEG!

Az egyik érintett, Ábel Attila a Cinknek most azt mondta, hogy maga a levél és a lista valódi, csak éppen teljesen mást jelent, mint amiról a Hírkomp posztjai szólnak. A lista a fideszes alpolgármester szerint arra szolgál, hogy a közerületesek tudják, mely autók jogosultak megállni az önkormányzati parkolóban.

Advertisement

Ábelnek fogalma sincs arról, hogy ki firkálhatta a levélre a rózsaszín feliratot, de azt mondja, hogy ha nem Szenteczkyék írták rá szándékosan, akkor csak annyit jelenthet, hogy "ha az önkormányzati parkolóban látod állni ezeket a kocsikat, ne bírságold meg őket". Másnak nem is lenne értelme, hiszen maga a parkolás egész Csepelen ingyenes.

Ábel nemcsak hárított, hanem azonnal ellentámadásba lendült. Állítása szerint ugyanis a szocialista vádak alapja mindössze annyi, hogy az MSZP magából indul ki. A 2010 óta hivatalban lévő fideszes kerületvezetők szocialista elődei ugyanis annak idején állítólag tényleg kiadtak egy olyan dokumentumot, amiben tételesen leírták, hogy az akkori MSZP-s önkormányzat csúcsvezetői milyen közlekedési szabályok betartása alól mentesülhetnek Csepelen. A kérdésemre, hogy mondjon konkrét példákat, Ábel a mindkét irányból behajtani tilos, a várakozni tilos és a tehergépjárművel behajtani tilos táblákat említette a szoci listából. Ha publikálja a dokumentumot, természetesen azonnal közöljük.

Share This Story

Get our newsletter