Gondolhat errŇĎl b√°rki b√°rmit, Orb√°n√©k sz√°m√°ra ez egy elvi d√∂nt√©s.

Ezt Kov√°cs Zolt√°n korm√°nysz√≥vivŇĎ mondta az M1 aktu√°lis csatorna p√©ntek reggeli mŇĪsor√°ban, ahol elsŇĎsorban a CBA tr√ľkk√∂z√©se volt a t√©ma: egy balatonfenyvesi CBA piacc√° nyilv√°n√≠ttatta mag√°t az √∂nkorm√°nyzatn√°l - mert a piacok nyitva lehetnek vas√°rnap is -, miut√°n elŇĎcsarnok√°ban termelŇĎi piacot nyitott, ahol azonban csak egyetlen termelŇĎ √°rult m√°ln√°t.

Ennek m√°r L√°z√°r J√°nos sem √∂r√ľlt tegnap, Kov√°cs pedig most azt mondta, ‚Äúminden ilyen pr√≥b√°lkoz√°st le kell t√∂rni‚ÄĚ, egy√ļttal kijelentette: a konkr√©t esetet nem is √©rti, mert egy 175 n√©gyzetm√©teres boltr√≥l van sz√≥, amelynek meg lett volna a lehetŇĎs√©ge, hogy t√∂rv√©nyes m√≥don mŇĪk√∂dhessen.

Hozz√°tette: a korm√°nyhivatalok vizsg√°lj√°k az eset k√∂r√ľlm√©nyeit, a jogszab√°lyok alkalmaz√°s√°t, adott esetben annak sz√ľks√©gess√©g√©t, hogy kell-e azokon m√≥dos√≠tani. A l√©nyeg viszont az, hogy a vas√°rnapi pihenŇĎnap bevezet√©se egy elvi d√∂nt√©s, amely mellett kitart a korm√°ny, a tapasztalatokat pedig az √©v m√°sodik fel√©ben fogj√°k elemezni.

Nemr√©g ismertett√ľk mi is azt a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°st, mely szerint egyik p√°rt h√≠vei sem t√°mogatj√°k m√°r a boltok vas√°rnapi bez√°r√°s√°t.

Advertisement

(via MTI)