This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kitakarították a parlamentből a boldogult ifjúkoromat

Illustration for article titled Kitakarították a parlamentből a boldogult ifjúkoromat

Szomorú éppen nem vagyok emiatt, de mégis különös érzés. Az Origo összeszedte, kik azok a jónevű szocialisták, akiknek befellegzett. És kiesett a fideszes Révész Máriusz is.

Advertisement

Írtam már valahol – az is lehet, hogy többször is –, hogy a 90-es évek közepén kerültem be tudósítónak a parlamentbe. Elsősorban a Fidesz és az SZDSZ körül volt feladatom sündörögni, de azért ismertem valamennyire a szocialistákat is.

Most úgy érzem, annak a korszaknak végképp vége lett. Tudjátok, kik voltak a sztárok akkoriban? Mármint az MSZP-ben? Igen, egy csomóan azok közül, akik most kizúgtak, mint a pinty. Kovács László, Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó esélyt sem kapott, el sem indulhattak, de azoknak a moguloknak sem termett sok siker, akik megpróbálták. Vége Puch Lászlónak, Baja Ferencnek, Juhász Ferencnek, Szekeres Imrének, ennyi volt nekik. Ti ezt már nem is nagyon tudjátok, de egy Baja vagy egy Szekeres akkora királyok voltak – vagy ha nem, hát királycsinálók –, mint egy ház. Mondjuk megleszünk nélkülük. Végül is Kósáné Kovács Magda sincs már sehol, nem igaz?

Advertisement

Egy, csak egy férfi maradt talpon: Kiss Péter, kívánok neki jó egészséget, komolyan.

Nincs már FKGP, MDF, SZDSZ régóta, és azok sincsenek többé, akik MSZP-sként határozták meg a 90-es éveket. Csak a Fidesz maradt, gondoltátok volna?

Advertisement

Viszont a Fidesz parlamenti frakciójából is kiesett valaki, aki járt egykor sokkal magasabban is. Miszerint Révész Máriusz. Mondjuk onnan is fel tudnék sorolni 90-es évekbeli menő srácokat bőséggel – olyanokat, akikről a harminc alattiak talán nem is hallottak –, Trombitás Zoltántól Sasvári Szilárdon, Mádi Lászlón, Tirts Tamáson át Frajna Imréig és még tucatnyi emberig.

Ez van, sic transit gloria mundi, ahogy mondani szokás. Hosszú távon a hamut is mamunak fogjuk mondani, ilyen az élet!

Share This Story

Get our newsletter