Kistestvéred figyel téged!

Ez a biztonság izé sincs itt a véletlenre bízva. Aligha a csillagok háborújás kamerácskákon és az oszlopokon múlik, hiszen első ránézésre inkább scifis a felhajtás, mint kemény. De hány fájlban lehetek elraktározva? Nem mintha különösebben izgatna, csak mit tudom én.

Oké, prózai update, ha már a téma líra megközelítése (a kommentekből erre következtetek, hehe) nem hordozott magában elegendő információt:

A Minszk Arénánál ilyen osztlopra ilyen kamerák vannak felszerelve, nagyon sok, több tucatnyi. Nem tudom, állandóan ott vannak-e, vagy csak most, a jégkorong-vb alkalmából. Fentről a harmadik fotón a látszat ellenére securitys kamerák láthatók, amelyek folyamatosan veszik a beengedés folyamatát. Mindez nem közvetlenül a csarnoknál, hanem jóval előtte történik, szép nagy szurkolói zónát alakítottak ki, méter magas kordonnal vették körbe, éppen át is lehetne lépni lazán, ha nem állna tizenöt méterenként egy-egy ember, árgus szemekkel. A beengedés alapos, gyors és udvarias.

Advertisement

A negyedik kép bent a csarnokban készült, a beszpekások nem sok vizet zavarnak, nem pattognak, hanem segítenek, egy pillanat alatt lecserélném velük a valtonosokat – ők nyomasztják a kedves embereket a Papp Lászlóban például –, akiknél idegesítőbb alakokat egyetlen nemzetközi sport- vagy kulturális rendezvényen sem láttam még.

Share This Story

Get our newsletter