Az X-Men: Eljövendő múlt napjai és a Közönséges bűnözők rendezőjét, Bryan Singert azzal vádolják, hogy 15 évvel ezelőtt többször is bedrogozott és megerőszakolt egy neki szolgáltatott tinifiút.

A vád szerint az akkor 17 éves Michael Egan a Digital Entertainment Network (DEN) nevű startup alapítóján, Marc Collins-Rectoron keresztül ismerkedett meg Singerrel. Collins-Rectort 2004-ben letartóztatták, miután kiderült, hogy fiatal prostituáltakból álló szexszolgáltatást is vezetett. A startupost a kétezres évek elején Spanyolországban fogták el.

Michael Egan modellként akart dolgozni a szakmánan, a DEN-től kapta a fizetését azért, hogy különböző emberekkel, köztük Singerrel is lefeküdjön. A fiatal fiú és a rendező Collins-Rector birtokán találkozott először. Egant állításai szerint többször is leitatták, kábítószer fogyasztására és közösülésre kényszerítették a DEN által szervezett bulikon, egyszer ráadásul fegyvert fogtak a fejéhez.

A kereset részletei először a Wrapen jelentek meg, ezek a szövegek részletesen leírják, hogy mennyire gusztustalanul visszaélt Collins-Rector és Singer is a befolyásával, már ha igaz minden leírt állítás. A szöveg szerint Singer többször is orális szexre kényszerítette Egant, egyszer egy jacuzziban, víz alatt.

Egan ügyvédeinek állítása szerint Collins-Rector egy alkalommal fegyvert tartott a fiú fejéhez, és azzal fenyegette, hogy lelövi, ha nem hajlandó szexuális szolgáltatást nyújtani.

Advertisement

Singer többször is fogadta Hawaii-n Egant, a keresetet is ott adták be. A hawaii kiruccanás során a rendező kokaint tömött a fiú arcába, kábítószert kevert az italába, majd nem egy alkalommal erőszakosan közösült vele. Előtte azt ígérte, hogy szerepelhet az egyik filmjében.

Nagyjából egy hónap múlva mutatják be Singer következő filmjét, a nagyon nagy sikert váró X-Men: Eljövendő múlt napjait. Egan a dokumentumok szerint rögtön négy ügyvéddel szerelkezett fel az ügyre. Singer egyelőre még nem kommentálta az esetet, bár nem ez az első alkalom, hogy a rendező bajba kerül kiskorúak miatt. 1997-ben, Az eminens című Stephen King-adaptáció forgatásán három fiatal statiszta panaszolta be őt, amiért meztelenül kellett forgatniuk egy zuhanyjelenetet. A rendező ügyvédje szerint a keresetnek semmi valós tartalma nincsen, és egyértelműen egy publicitást hajhászó kísérlet.

Bryan Singer második filmjével, az 1995-ös Közönséges bűnözőkkel lett egycsapásra híres. A forgatókönyvért és Kevin Spacey alakításáért Oscar-díjat kapó filmet, Az eminens című, már említett Stephen King-adaptáció követte, ami arról szól, ahogy egy fiatal fiú egyre jobban egy náci háborús bűnös megszállottja lesz. Az X-Men első és második részének sikere után ő indította el útjára executive producerként Doktor House-t, majd megpróbálta újraéleszteni Supermant (Superman visszatér), sikertelenül. Két érdektelen film (Valkűr, Az óriásölő) az idei X-Men: Eljövendő múlt napja lehet tíz év után az első nagy sikere.

Advertisement

[Gawker via The Wrap]

Advertisement

Fotó: AP