Az X-Men: Eljövendő múlt napjai és a Közönséges bűnözők rendezőjét, Bryan Singert azzal vádolják, hogy 15 évvel ezelőtt többször is bedrogozott és megerőszakolt egy neki szolgáltatott tinifiút.

A vád szerint az akkor 17 éves Michael Egan a Digital Entertainment Network (DEN) nevű startup alapítóján, Marc Collins-Rectoron keresztül ismerkedett meg Singerrel. Collins-Rectort 2004-ben letartóztatták, miután kiderült, hogy fiatal prostituáltakból álló szexszolgáltatást is vezetett. A startupost a kétezres évek elején Spanyolországban fogták el.

Michael Egan modellként akart dolgozni a szakmánan, a DEN-től kapta a fizetését azért, hogy különböző emberekkel, köztük Singerrel is lefeküdjön. A fiatal fiú és a rendező Collins-Rector birtokán találkozott először. Egant állításai szerint többször is leitatták, kábítószer fogyasztására és közösülésre kényszerítették a DEN által szervezett bulikon, egyszer ráadásul fegyvert fogtak a fejéhez.

A kereset részletei először a Wrapen jelentek meg, ezek a szövegek részletesen leírják, hogy mennyire gusztustalanul visszaélt Collins-Rector és Singer is a befolyásával, már ha igaz minden leírt állítás. A szöveg szerint Singer többször is orális szexre kényszerítette Egant, egyszer egy jacuzziban, víz alatt.

Advertisement

Egan ügyvédeinek állítása szerint Collins-Rector egy alkalommal fegyvert tartott a fiú fejéhez, és azzal fenyegette, hogy lelövi, ha nem hajlandó szexuális szolgáltatást nyújtani.

Singer többször is fogadta Hawaii-n Egant, a keresetet is ott adták be. A hawaii kiruccanás során a rendező kokaint tömött a fiú arcába, kábítószert kevert az italába, majd nem egy alkalommal erőszakosan közösült vele. Előtte azt ígérte, hogy szerepelhet az egyik filmjében.

Advertisement

Nagyjából egy hónap múlva mutatják be Singer következő filmjét, a nagyon nagy sikert váró X-Men: Eljövendő múlt napjait. Egan a dokumentumok szerint rögtön négy ügyvéddel szerelkezett fel az ügyre. Singer egyelőre még nem kommentálta az esetet, bár nem ez az első alkalom, hogy a rendező bajba kerül kiskorúak miatt. 1997-ben, Az eminens című Stephen King-adaptáció forgatásán három fiatal statiszta panaszolta be őt, amiért meztelenül kellett forgatniuk egy zuhanyjelenetet. A rendező ügyvédje szerint a keresetnek semmi valós tartalma nincsen, és egyértelműen egy publicitást hajhászó kísérlet.

Bryan Singer második filmjével, az 1995-ös Közönséges bűnözőkkel lett egycsapásra híres. A forgatókönyvért és Kevin Spacey alakításáért Oscar-díjat kapó filmet, Az eminens című, már említett Stephen King-adaptáció követte, ami arról szól, ahogy egy fiatal fiú egyre jobban egy náci háborús bűnös megszállottja lesz. Az X-Men első és második részének sikere után ő indította el útjára executive producerként Doktor House-t, majd megpróbálta újraéleszteni Supermant (Superman visszatér), sikertelenül. Két érdektelen film (Valkűr, Az óriásölő) az idei X-Men: Eljövendő múlt napja lehet tíz év után az első nagy sikere.

Advertisement

[Gawker via The Wrap]

Advertisement

Fotó: AP