Eddig is titokzatos volt a Germanwings fapadosának franciaországi balesete, de a legfrissebb felfedezések tényleg hátborzongatóak.

Több egybehangzó forrás szerint a gép végzetesnek bizonyult folyamatos ereszkedése előtt az egyik pilóta elhagyta a helyét, és a becsapódásig nem is tudott oda visszatérni.

A vizsgálat egyik résztvevője a következőképp írta le a történteket a New York Timesnak: a két pilóta teljesen nyugodt, csendes beszélgetést folytatott a gép emelkedése közben, majd az egyikük elhagyta a fülkét. Ezután kezdődött az ereszkedés, ami a hegyoldalban ért véget. A pilóták kommunikációját rögzítő fekete doboz tanúsága szerint a kint rekedt pilóta először finoman kopog, de nincs válasz bentről. Aztán erősebben dörömböl. Aztán megpróbálja betörni az ajtót, de nem tudja kinyitni. Végül úgy csapódnak a hegyoldalba, hogy odabentről egyszer sem érkezik válasz. Egy hang sem.

Egyelőre azt sem tudják, miért ment ki, aki kiment, és azt sem, a benti miért nem nyitott ajtót.

Az AFP hírügynökség más forrásból ugyanígy tudja az eseményeket.

A lehetőségek mind ijesztőek. Az egyik pilóta szándékosan semmisítette volna meg a gépet? Megőrült? Rosszul lett? Egy harmadik személy jutott be a fülkébe, miután a pilóta távozott? Elromlott az ajtó? De akkor a benti miért nem kiabált?

Advertisement

Egyelőre nem tudni, de a sztori egyre ijesztőbb.

Fotó: Sean Gallup/Getty