Kiserken a disznó vére, Borbás Marcsi lesz ebédre!

Illustration for article titled Kiserken a disznó vére, Borbás Marcsi lesz ebédre!

A Burzsoá Nyugdíjasok egykori dobosának, Sas Miklósnak a festményeit Szabó Zoltán hosszúhetényi borászatában állították ki, a megnyitón pedig még Waszlavik Gazember Petőfi Velorex Ullmann Mónika Sámán Szabadcsapat László is muzsikált.

Advertisement

Sas Miklós az ezredforduló kultikus pécsi punkzenekarában még ifj. Sas Endre művésznéven dobolt, de azóta már saját nevén alkot festőként, most pedig állandó kiállítása nyílt.

Illustration for article titled Kiserken a disznó vére, Borbás Marcsi lesz ebédre!
Advertisement

A "nemzeti műmagyar pinceromantikus kiállítást" a hét végén nyitották meg, a leírás tényleg nem hazugság, a képek legalább annyira műmagyarok, amennyire pinceromantikusak.

Szabó – aki Gazda szerkesztő közlése szerint a Pécsi borvidék legérdekesebb termelőjeként most épített új-korszerű pincét, és főként kiváló fehérborairól ismert a szubkultúrában – és az alkotó szándékosan nem valami modern dologban gondolkodtak, együtt beszélték meg a képek témáit, melyeket a mai magyar közélet ihletett. Feltűnik rajtuk a megkoronázott Orbán, a padlássöprő NAV, sőt a vadászó Kádár János is, és az egész kap egy szatirikus gellert.

A megnyitón a hasonló képzőművészi közegből érkező Waszlavik zenélt Szemző Angélával, a videón az alkotók beszélnek kicsit bővebben, illetve a megnyitóba is belenézhetünk.

Advertisement

Fotók & videó: Gűth Ervin

Share This Story

Get our newsletter