A Burzso√° Nyugd√≠jasok egykori dobos√°nak, Sas Mikl√≥snak a festm√©nyeit Szab√≥ Zolt√°n hossz√ļhet√©nyi bor√°szat√°ban √°ll√≠tott√°k ki, a megnyit√≥n pedig m√©g Waszlavik Gazember PetŇĎfi Velorex Ullmann M√≥nika S√°m√°n Szabadcsapat L√°szl√≥ is muzsik√°lt.

Sas Mikl√≥s az ezredfordul√≥ kultikus p√©csi punkzenekar√°ban m√©g ifj. Sas Endre mŇĪv√©szn√©ven dobolt, de az√≥ta m√°r saj√°t nev√©n alkot festŇĎk√©nt, most pedig √°lland√≥ ki√°ll√≠t√°sa ny√≠lt.

A "nemzeti mŇĪmagyar pinceromantikus ki√°ll√≠t√°st" a h√©t v√©g√©n nyitott√°k meg, a le√≠r√°s t√©nyleg nem hazugs√°g, a k√©pek legal√°bb annyira mŇĪmagyarok, amennyire pinceromantikusak.

Szab√≥ ‚Äď aki Gazda szerkesztŇĎ k√∂zl√©se szerint a P√©csi borvid√©k leg√©rdekesebb termelŇĎjek√©nt most √©p√≠tett √ļj-korszerŇĪ pinc√©t, √©s fŇĎk√©nt kiv√°l√≥ feh√©rborair√≥l ismert a szubkult√ļr√°ban ‚Äď √©s az alkot√≥ sz√°nd√©kosan nem valami modern dologban gondolkodtak, egy√ľtt besz√©lt√©k meg a k√©pek t√©m√°it, melyeket a mai magyar k√∂z√©let ihletett. FeltŇĪnik rajtuk a megkoron√°zott Orb√°n, a padl√°ss√∂prŇĎ NAV, sŇĎt a vad√°sz√≥ K√°d√°r J√°nos is, √©s az eg√©sz kap egy szatirikus gellert.

A megnyit√≥n a hasonl√≥ k√©pzŇĎmŇĪv√©szi k√∂zegbŇĎl √©rkezŇĎ Waszlavik zen√©lt SzemzŇĎ Ang√©l√°val, a vide√≥n az alkot√≥k besz√©lnek kicsit bŇĎvebben, illetve a megnyit√≥ba is belen√©zhet√ľnk.

Advertisement

Fot√≥k & vide√≥: GŇĪth Ervin