A magyar–ukrĂĄn hatĂĄron segĂ­tettek egy bandĂĄt. Ott, ahonnan ma minden ukrĂĄn vĂĄmost kirĂșgatott a miniszterelnök. És ahol a csempĂ©szet miatt lövöldözhettek a Pravij Szektor tagjai.

A nap talĂĄlĂłs kĂ©rdĂ©se: lehet-e Ășgy csempĂ©szni, hogy a hatĂĄrĂĄtkelƑnek csak az egyik oldalĂĄn fizetem le a vĂĄmosokat?

Ezzel a szöveggel osztottam ma meg Albert bejegyzĂ©sĂ©t, ami arrĂłl szĂłlt, hogy a parancsnokoktĂłl az utolsĂł beosztottig minden ukrĂĄn vĂĄmost kirĂșgat a kĂĄrpĂĄtaljai magyar–ukrĂĄn hatĂĄrrĂłl Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök.

Nem hittem volna, hogy a Blikkben fogom olvasni a vålaszt, ami természetesen az, hogy:

nem.

A Blikk nem azt Ă­rta, hogy nem, hanem hĂ­rt adott a NyĂ­regyhĂĄzi TörvĂ©nyszĂ©k friss, nem jogerƑs Ă­tĂ©letĂ©rƑl, ami egy 33 tagĂș csempĂ©szbanda tagjaira vonatkozik, köztĂŒk hĂ©t hatĂĄrrendĂ©szre, akik alkalmankĂ©nt 300-500 ezer forintĂ©rt engedtek ĂĄt ukrĂĄn zĂĄrjegyes illegĂĄlis szĂĄllĂ­tmĂĄnyokat a hatĂĄron. A vĂĄmosok 8-8,5 Ă©veket kaptak, a banda hĂĄrom vezetƑje 8, 10 Ă©s megint 8 Ă©vet.

Advertisement

Az akciĂłkba helyi lakosokat is bevontak, akiknek alkalmankĂ©nt 15-20 ezer forintĂ©rt azt kellett figyelniĂŒk, tiszta-e a levegƑ.

(Fontos, hogy a nyĂ­regyhĂĄzi ĂŒgyben nem vĂĄmosokat, hanem hatĂĄrrendĂ©szeket Ă­tĂ©ltek el elsƑfokon.)

Jacenyuk azĂ©rt hĂșzhatta meg ezt a lĂ©pĂ©st, mert a bizarr munkĂĄcsi tƱzharc oka jĂł esĂ©llyel a virĂĄgzĂł csempĂ©szbiznisz ĂșjrafelosztĂĄsa volt.

Advertisement