Simon 15 √©ve vitte a Tudom√°ny rovatot, meneszt√©s√©t egy h√©tfŇĎi √©rtekezleten jelentett√©k be.

Sz√°m√≠t√°saink szerint ŇĎ volt az Origo legr√©gebbi munkat√°rsa. √ögy tudni, Simon a m√ļlt h√©ten k√ľl√∂nb√∂z√∂tt √∂ssze a vezetŇĎs√©ggel, majd szabads√°gra ment, sors√°r√≥l a t√°voll√©t√©ben sz√ľletett d√∂nt√©s. A kir√ļg√°s indoka, hogy nem mŇĪk√∂d√∂tt egy√ľtt a lap vezet√©s√©vel.

A Tudom√°ny az Origo egyik legelismertebb rovata volt ‚Äď ezt bel√ľlrŇĎl is tudom, hiszen ez √©v j√ļnius√°ig √©n is ann√°l az √ļjs√°gn√°l dogoztam ‚Äď, Simon p√©ld√°ul 2009-ben Akad√©miai √öjs√°g√≠r√≥i D√≠jat is kapott az MTA akkori eln√∂k√©tŇĎl, P√°link√°s J√≥zseftŇĎl.

Akkor √≠gy jellemezt√©k: "Az internetes tudom√°nyos √ļjs√°g√≠r√°s egyik kiemelkedŇĎ szem√©lyis√©ge, t√≠z √©ve vezeti az Origo Tudom√°ny rovat√°t. Nev√©hez fŇĪzŇĎdik az internetes tudom√°nyos ismeretterjeszt√©s hazai megalapoz√°sa." Volt koll√©g√°nk kor√°bban dolgozott a Mindentud√°s Egyeteme honlapszerkesztŇĎjek√©nt is.

A rovat √ļj vezetŇĎje Elter Tam√°s lett.

Friss√≠t√©s: Vaszily Mikl√≥s, az Origo Zrt. vez√©rigazgat√≥ja idŇĎk√∂zben azt mondta a Cinknek, hogy √©ppen t√°gyalnak Simon Tam√°ssal arr√≥l, hogy mi legyen Simon Tam√°ssal, kir√ļg√°sr√≥l ez idŇĎ szerint nincs sz√≥.