Illustration for article titled ​Kirúgták Pintér Attilát

Három meccsre Dárdai Pál veszi át a helyét, vagyis, ha jól értem, most már tuti külföldit keresnek a posztra.

Advertisement

Rendkívüli tájékoztatón jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök hogy lapátra tették az általános elképedésre kinevezett szövetségi kapitányt. Itt derült ki, hogy a focivezetők valami más valóságot láthatnak, mint mi, hiszen Csányi szerint Pintért többek között azért választották ki annak idején, mert várható volt, hogy vele harciasabb lesz a csapat. (Pintér a bajnok Győr edzőjeként legendás volt a magyar mezőnyhöz képest is ultradefenzív játékáról.)

Dárdai tűnt nagyjából az egyetlen épkézláb, valamennyire távlatos magyar jelöltnek, hiszen őmögötte tényleg sikeres Bundesliga-karrier áll, pályája hosszú második felét a magyar iszaptól távol töltötte Berlinben, és a Herthánál azt is megtapasztalhatta, hogyan kell csapatot építeni. Az, hogy őt csak ideiglenes ütközőembernek alkalmazzák három meccsre, közte a várható csúnya bukaresti veréssel, arra utal, a végleges megoldás most már tényleg egy külföldi lesz.

Advertisement

A nyilvánvalóan alkalmatlan, edzőként érdektelen, beszédképtelen, néha tényleg szívszorítóan szánnivaló Pintér kudarcáért pedig nem ő, hanem az őt viccből, provokációból vagy butaságból kinevezők a felelősek.

(illusztráció: fostosrecska)

Share This Story

Get our newsletter