A Leicester-játékosok kiszivárgott videójának két további pikáns részlete volt: a klub tulajdonosa thaiföldi, a három játékos egyike pedig pont a vezetőedző, Nigel Pearson fia.

Az őket kielégítő thai prostituáltakat rasszista megjegyzésekkel illető nyomasztó barmok videója a klub szezonvégi thaiföldi túráján készült még a múlt hónapban, és a Daily Mirror szerezte meg, majd még ti is elborzadhattatok rajta.

Akkor a három játékost – James Pearsont, Tom Hoppert és Adam Smitht – egyből fel is függesztette a klub, most pedig a fegyelmi vizsgálat lezárultával mindhármuk szerződését felbontotta. Nagy veszteség nem éri a Leicestert, egyikük sem játszott egy percet sem a most véget ért Premier League-szezonban, és a kupákban is csak a menedzser fia, James Pearson kapott pár percet, jellemzően alsóbb osztályú csapatoknál szerepeltek kölcsönjátékosként.

Advertisement

Mondjuk ez a tény, hogy három nímandról van szó, talán még röhejesebbé teszi a béna menőzésüket, és miután a klub tulajdonosai – Vichai és Aiyawatt Srivaddhanaprabha – thaiföldiek, végképp nem lehetett kérdés, hogy mi lesz a sorsuk, hiába kértek bocsánatot a botrány kipattanása után.

(via BBC)