Illustration for article titled Kirúgta az MSZP Simont, akit a gyűlölködő felesége buktathatott le

Nyilvánvaló volt, hogy szokatlanul jó forrása volt a Mesterházy helyettesét lebuktató Magyar Nemzetnek. A HVG szerint az elvált feleség csinálta ki Simon Gábort.

Advertisement

Első olvasásra világos volt, hogy a Magyar Nemzet nem klasszikus újságírói módszerekkel tudhatta meg, hogy Simon Gábor szocialista politikus adott napokon euróra mennyit tart a titkos osztrák számláján, illetve hogy mit tartalamz a bankjával folytatott levelezése. Ilyet az érintetten kívül a család tudhat meg, illetve a rendőrség. De életszerűtlen feltételezni, hogy Simon ellen olyan kiterjedt, titkos nyomozás folyt volna, amihez az osztrák bankja adatokat szolgáltatott, amit az illetékes magyar hatóság meg utána odaadott a Magyar Nemzetnek, de az egészről soha senki nem hallott.

Advertisement

Így marad a másik lehetőség, a család.

A hvg.hu-nak Simon több politikustársa is azt mondta, hogy az egy éve elhagyott feleségre gyanakszanak. Mesterházy pártelnök a mai megbeszélésükön határozott volt, a hvg.hu szerint azt közölte Simonnal, hogy

Minden posztjáról le kell mondania, a lehető leghamarabb vissza kell vonulnia a közéletből

Advertisement

Az egésznek van egy pozitív következménye, ami nem a kevesebb tolvaj a közéletben, hiszen van egy bajnok kormányunk megfelelő holdudvarral, hanem az, hogy a kieső Simon helyén a budapesti XVIII. kerületben az MSZP álltólag Kunhalmi Ágnest akarja indítani képviselőjelöltnek.

Illustration for article titled Kirúgta az MSZP Simont, akit a gyűlölködő felesége buktathatott le

Share This Story

Get our newsletter