Nyilvánvaló volt, hogy szokatlanul jó forrása volt a Mesterházy helyettesét lebuktató Magyar Nemzetnek. A HVG szerint az elvált feleség csinálta ki Simon Gábort.

ElsŇĎ olvas√°sra vil√°gos volt, hogy a Magyar Nemzet nem klasszikus √ļjs√°g√≠r√≥i m√≥dszerekkel tudhatta meg, hogy Simon G√°bor szocialista politikus adott napokon eur√≥ra mennyit tart a titkos osztr√°k sz√°ml√°j√°n, illetve hogy mit tartalamz a bankj√°val folytatott levelez√©se. Ilyet az √©rintetten k√≠v√ľl a csal√°d tudhat meg, illetve a rendŇĎrs√©g. De √©letszerŇĪtlen felt√©telezni, hogy Simon ellen olyan kiterjedt, titkos nyomoz√°s folyt volna, amihez az osztr√°k bankja adatokat szolg√°ltatott, amit az illet√©kes magyar hat√≥s√°g meg ut√°na odaadott a Magyar Nemzetnek, de az eg√©szrŇĎl soha senki nem hallott.

√ćgy marad a m√°sik lehetŇĎs√©g, a csal√°d.

A hvg.hu-nak Simon t√∂bb politikust√°rsa is azt mondta, hogy az egy √©ve elhagyott feles√©gre gyanakszanak. Mesterh√°zy p√°rteln√∂k a mai megbesz√©l√©s√ľk√∂n hat√°rozott volt, a hvg.hu szerint azt k√∂z√∂lte Simonnal, hogy

Minden posztj√°r√≥l le kell mondania, a lehetŇĎ leghamarabb vissza kell vonulnia a k√∂z√©letbŇĎl

Advertisement

Az eg√©sznek van egy pozit√≠v k√∂vetkezm√©nye, ami nem a kevesebb tolvaj a k√∂z√©letben, hiszen van egy bajnok korm√°nyunk megfelelŇĎ holdudvarral, hanem az, hogy a kiesŇĎ Simon hely√©n a budapesti XVIII. ker√ľletben az MSZP √°llt√≥lag Kunhalmi √Āgnest akarja ind√≠tani k√©pviselŇĎjel√∂ltnek.