This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kiröhögik a hóvihartól parázó Amerikát, de rettegnek a mínusz 5 foktól

Illustration for article titled Kiröhögik a hóvihartól parázó Amerikát, de rettegnek a mínusz 5 foktól

Nagyon nagyot megy a Daily Mail ma: először az évszázad hóviharával riogató amerikaiakon gúnyolódik, közvetlenül alatta pedig "gyilkos faggyal" ijesztget.

Advertisement

A gyilkos fagy pedig olyan, mint amilyennek egy átlagos téli napnak kéne lennie a kontinentális éghajlaton: mínusz 5 fok és tízcentis hó. Mindez azért igazán vicces, mert az újság vezető anyagában nyíltan viccelődik a hóviharukat túlhájpoló amerikaiakkal:

"Szóval hol is van az amerikai történelem legrosszabb hóvihara? Az apokaliptikus figyelmeztetések nem váltak be, a meteorológusok visszakoznak, annak ellenére, hogy HÉT államban is szükségállapotot hirdettek, és kitiltották az autókat a városokból" – így szól a főcím.

Advertisement

Valóban, az előrejelzések akár egyméteres hóval is riogattak New Yorkban és környékén, egyelőre azonban csak 15 centi hóról számolnak be, máshol pedig még ennyiről sem. Ennek ellenére Amerika egyötöde otthon maradt ma, és nagy metropoliszok váltak átmenetileg szellemvárossá.

Vagyis az amerikaiak hajlamosak túlparázni a hóesést, ahogy erről Orosz Péternek is megvannak a saját emlékei (persze inkább így legyen, mint fordítva).

Advertisement

A vezető brit tabloid viszont nem mulasztja el az amerikaiak orra alá dörgölni ez, és aztán elköveti pontosan ugyanezt: "Gyilkos fagy érkezik: a közegészségügy figyelmezteti az időseket és a betegeket, hogy ne menjenek utcára, a sarkvidéki levegő tízcentis havat és mínusz 5 fokot hoz."

Share This Story

Get our newsletter