Sok mindennel lehet vádolni a Cinket, de hogy részrehajlók lennénk az Összefogás Barackfájának javára, azzal talán nem. Mégis nagyon viccesnek tartom a Népszava felháborodását. Bár tulajdonképpen tetszik a leplezetten őszinteségük.

Nekik ugyanis nem az a bajuk az akcióval, hogy egyáltalán mi szükség volt erre, honnan került elő az ötlet vagy hogy kötelező-e előadni vagy sem. Egyszerűen az, hogy náluk nem hirdette a dalt az állam, miközben a Magyar Nemzetben meg igen.

Advertisement

Vagyis, ha egy kormány azt szeretné, hogy jókat írjanak róla és ne támodó videókkal bombázzák őket, akkor nem kell mást tenniük, mint hirdetni a Népszavában. Ez ilyen egyszerű.

Advertisement

Persze könnyű nekünk innen az elefántcsont partvonalról bekiabálni, hiszen mi nem a hirdetési piacból élünk, meg az is igaz, hogy messze nem piaci alapon dőlnek el az állami hirdetési pénzek (mint ahogy nem így dőltek el az elmúltnyócévben sem).

De azért lássuk be. Egy ideális világban nem biztos, hogy túl sok pénzt csorgatnának piaci alapon a Népszavába az állami forrásokból.

Advertisement

Tegyük hozzá, a Magyar Nemzetbe se.

Ui: tudja valaki értelmezni a videó képsorait?