Hab√°r m√©g mindig nem bizony√≠totta senki, hogy Peter Falknak k√∂ze lenne Falk Miks√°hoz, Belv√°ros-Lip√≥tv√°ros √∂nkorm√°nyzata m√°r elŇĎ√°llt a l√°tv√°nytervvel, hogyan is fog kin√©zni a nyomoz√≥nak √°ll√≠tott szobor.

Ami elsŇĎre kurv√°ra nem hasonl√≠t Peter Falkra. M√°sodikra sem. Harmadikra megn√©zettem Lacival, a sz√ľrre√°lis archasonl√≠tgat√°s mester√©vel, √©s ŇĎ is csak a fej√©t fogta. Azt√°n j√∂tt Etele, aki csak annyit tudott mondani, hogy "H√°t ez Rog√°n Antal!". Kurv√°ra nem Rog√°n Antal. Kurv√°ra nem Peter Falk. Kurv√°ra nem Columbo. Vagyis Columbo teste. Csak mintha egy huszon√∂t√©ves √∂nkorm√°nyzati gyakornok fej√©t tett√©k volna a hely√©re.

Az√©rt kurv√°zok ennyit, mert Columbo az√©rt nem olyan, mint James Bond, hogy most agyalni kell, Brosnanre hasonl√≠tson vagy Connery-re. Columbo az Peter Falk, Falkr√≥l pedig mindenki tudja hogyan n√©z ki. √Čn √©rtem, hogy az √ľvegszemet macer√°s egy szoborba √°gyazni, de az√©rt volt a nyomoz√≥nak egy fura dŇĎlt p√≥za, mindig hunyor√≠tott, az orra meg egy√°ltal√°n nem √ļgy n√©zett ki, mint Tin√≥di Lantos Sebesty√©n√©. Tudja mindenki, hogy n√©zett ki Peter Falk? Itt egy k√©p r√≥la a biztons√°g kedv√©√©rt:

Ok√©, de akkor kire hasonl√≠t? Sz√≠jj√°rt√≥ P√©terre? A fiatal Szekeres Imre? Orb√°n R√°hel vŇĎleg√©nye? Ki a t√ļr√≥r√≥l mint√°zt√°k a j√∂vŇĎbeli belv√°ros Columb√≥j√°t?

Advertisement

Azon fil√≥zok, hogy Columbo figur√°ja le van v√©dve? Nem lehet r√° hasonl√≠t√≥ mŇĪalkot√°st k√©sz√≠teni, mert perel az NBC?

MTI Fot√≥: Belv√°ros-Lip√≥tv√°ros √Ėnkorm√°nyzata

Columbo-fotó: AP