This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kiraboltak? Elég rámenős vagy? Ha igen, akkor talán a rendőr is segít

Egy lány nem hagyta annyiban, hogy ellopták a táskáját, benne a telefonjával: a megfelelő applikációval megtalálta a tettest, és addig okvetetlenkedett, amíg a rendőrök segítettek neki.

Advertisement

Te mit csinálnál, ha egy szórakozóhelyen ellopnák a táskádat, pénztárcával, telefonnal, iPaddel, lakáskulccsal? Imnotanothersoulforsale mikroblogger a hivatalos és nem sok sikerrel kecsegtető út helyett a saját kezébe vette a sorsát, és milyen jól tette:

es az milyen vicces mar, mikor az instantban egy suttyo ellopja a taskamat, az osszes iratommal, keszpenzemmel, bankkartyammal, ipademmel, mobilommal, lakaskulcsommal, melltartommal, mindenemmel egyutt, viszont hazaerkezven a zsakmannyal, annyi esze nincs, hogy rogton kikapcsolja a telefont es az ipadet, hanem helyette inkabb jol betep es elmegy szundizni..

aztan meg csodalkozik, hogy 4 oraval kesobb (kis tulzassal) rarugom az ajtot a rendorseggel, mert findmyiphone appal bemertem a telefonom es meg max. hangeron ki is cseng az adott pillanatban :)))))

Advertisement

A történet több szempontból is szokatlan. Ritkán hallunk olyan sztorit, hogy a rendőrség órákkal egy ilyen lopás után megtalálja az elkövetőt, pláne egy app alapján. Meg is kérdeztem a történet főszereplőjét, és az elbeszéléséből az derült ki: nem a rendőrségen múlt a gyors reakció, sőt.

A lányt az Instant biztonsági emberei kocsival elvitték a címre, amit a findmyiphone mutatott:

Kihívtam a rendőrséget, pampogtak, hogy béna vagyok, amiért ellopattam a cuccaimat, és nem tudnak mit csinálni. Viszont én elég akaratos típus vagyok, és bizonygattam, hogy márpedig itt vannak a dolgaim, csak be kéne jutni a házba, és én addig nem vagyok hajlandó innen elmenni, amíg nem intézünk valamit. Akkor elkezdtek kioktatni, hogy ez az alkalmazás amúgy sem jó semmire, mert nem mutatja meg, melyik lakásról van szó, és nem csöngethetnek be mindenhová, sőt a házba se tehetik be a lábukat, és én se csináljak semmit, mert az "önbíráskodás".

Advertisement

A saját szempontjukból érthető a rendőrök aggályoskodása is, de ha ott állsz kirabolva a megoldás közvetlen közelében, valószínűleg nem tudnak észérvekkel hatni rád. Imnotanothersoulforsale-re se tudtak, ám ekkor jött a deus ex machina: egy lakó kilépett a kapun, ő pedig be tudott jutni a házba:

Akkor elkezdtek velem veszekedni, hogy ez nem az ő hatáskörük, és csinálok, amit akarok :))) Mondtam, hogy jól van, nekem csak az kell, hogy ne menjenek el. Bementem (kaptam kölcsöntelefont egy barátomtól), hívogattam a mobilom, kicsöngött. Odamentem a lakáshoz, csöngettem, résnyire nyitották az ajtót, kérdezték, hogy mit akarok. Mondtam, hogy hát helló, haver, ide hallom, hogy csörög a mobilom, és lent várnak a rendőrök, szóval hadd nézzek körbe a lakásban. Ezt nem fogadta el az ajtónyitó, lerohantam, kimentem a rendőrökhöz, és az ajtóból szóltam nekik, hogy kapás van, és jöjjenek rögtön. Akkor végre kiszálltak a kocsiból, felmentek velem a lakáshoz, határozottabban kopogtak az ajtón, és az előbbi embert (aki amúgy csak befogadta a tolvaj haverját az ejszakára), úgy tűnik, meghatotta a férfiasabb hang meg az egyenruha, mert kipattant az ajtó, es bemehettünk. De én már olyan durci voltam, hogy ahogy nyílt az ajtó, szinte berobbantam a lakás közepére. :D Amíg én a földről szedegettem össze a szetdobált irataim, a rendőr bácsik kérdezgették a lakástulajt, hogy kik vannak itt, kit hogy hívnak stb. Mikor megtaláltuk a szundikáló tolvajt, ráordítottam, hogy azonnal teremtse elő a táskám többi részét és a lakáskulcsomat, aztán a rendőr bácsik is elkezdtek vele kicsit csúnyán beszélni, hogy szedelőzködjön, keresgélje a cuccaimat, és közben öltözzön is fel, mert megyünk a kapitányságra.

Advertisement

A károsult is azt a tapasztalatot szűrte le, hogy a talpraesettsége/öntudatossága segítette a leginkább abban, hogy máris visszakapja az ellopott cuccait (50 euróját, a bankkártyáját és a tajkártyáját leszámítva). Meg persze az se árt, ha az ember ismeri a szükséges applikációkat, mert abban sem vagyok biztos, hogy ez mindenkinek magától értetődő. Bővebben ezekről itt.

Share This Story

Get our newsletter