Illustration for article titled Kioktatott a minisztérium, mert érdekelt Czunyiné díszfidesze

Megláttuk Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár kalocsai mintás blúzára húzott narancssárga bőrdzseki-bocskaiját, és megkérdeztük az emberminisztériumot, hogy ki tervezte. Kiderült, hogy érdeklődésünk kiemelkedő.

Advertisement

Szily László épp levelezésben volt a Czunyinét is alkalmazó emberminisztérium (EMMI) sajtóosztályával Prőhle Gergely nempolitikai szereplő moszkvai útja miatt, így gyorsan rákérdezett, hogy honnan van a Czunyiné prérityúk-frizuráját kiegészítő NERmcore blézer-bluzon-bocskai-bőrdzseki:

Ahhoz szeretnénk segítsétek kérni, hogy megkérdeznétek-e Czunyinééket, hogy a csatolt fotón látható bőr díszmagyar? atilla? bocskai? kinek a modellje.

Advertisement

Postafordultával érkezett a válasz Czunyiné ruhájáról:

Tisztelt Szily úr, kedves László!

Minden bizonnyal az Ön kollégái között is van olyan, aki aktív érdeklődést mutat munkatársai öltözködése iránt. Mi több – s ez csak feltételezés –, levele számunkra arról tanúskodik, hogy az Ön ezirányú érdeklődése is kiemelkedő ebben a témában.

Legmélyebb sajnálatunkra ugyanakkor nem tudunk segíteni Önnek ebben a fontos kérdésben, mert egyrészt ennek utánajárni nem a minisztériumi sajtófőosztály feladata, másrészt pedig egyszerűen nincs is rá időnk.

Advertisement

Az ismeretlen sajtós jól gondolja, Szily urat (kedves Lászlót) és engem is eléggé érdekel munkatársaink öltözködése. Én például az előbb lenyűgözve bámultam Inkei Bence atomrózsaszín-égszínkék kockás ingének lekerekített sarkú, szögletes gombjait.

Ettől még sajnos nem derült ki a lényeg: hol szerezte Czunyiné a díszfideszt? Ha valaki jártasabb nálunk a kortárs divatban, szóljon!

Advertisement

Fotó: Fidesz.hu

Share This Story

Get our newsletter