This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kinyomozták, megtalálták és kihallgatták egy trollkodó fórumhozzászólása miatt

Nem hittem volna, de a rendőrség néha tényleg nyomoz trollok után olyan becsületsértések miatt, amikből naponta száz elcsattan kommentekben és fórumhozzászólásokban. Most egy horgászt kaptak el, aki beszólt a halászoknak. Nem kellett volna.

A büntetőügyben csak tanú volt, a polgári perben akár a gatyáját is kifizetheti az a horgász, aki a haldorado.hu egyik fórumtopikjában azt írta, hogy a balatoni halászok egyik vezetője svarcban árulja a cége által kifogott halat. A Halgazdálkodási Zrt. erre feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendőrök megtaláltáka fórumozót, de kiderült, hogy a fickó személyesen sosem vett illegális halat. Ráadásul azt állította, hogy az egyik vezető halász lányától kapta a fülest, de amikor a nyomozók egy, a dolgozók lányainak fotóiból összerakott tablót mutattak neki, nem ismerte fel az informátorát.

Advertisement

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt most azt tervezi, hogy pert indít.

A sztori háttere az, hogy a balatoni horgászok a kormoránokat sem utálják annyira, mint a balatoni halászokat. Minden helyi veteránnak száz olyan története van, amelyikben a halászok mondjuk a süllők ívási idejében a jól ismert süllőfészkek környékén húzták a hálót, majd a zsákmányt a vendéglős spanoknak adták el. Annál, amit az elkapott horgász leírt. tetszés szerinti 3 balatoni pecás beszélgetésében durvább sztorik hangoznak el. Bár sokszor horgásztam ott, nem vagyok igazi balatoni horgász, így fogalmam sincs, mennyi volt igaz a sztorikból. Olyan közvetett bizonyítékok alapján hittem el azért alapvetően ezeket, mint amikor a fonyód-bélatelep környéki horgászok időt és erőfeszítést nem kímélve betontömbökre erősített vasakat süllyeszettek el azon a szakaszon, ahol elvileg tilos lett volna hálót húzni, hogy szétszabdalják és tönkretegyék a halászhálókat. Ilyet csak nem csinál valaki félfüllel hallott pletykák alapján.

Share This Story

Get our newsletter