Nem hittem volna, de a rendŇĎrs√©g n√©ha t√©nyleg nyomoz trollok ut√°n olyan becs√ľlets√©rt√©sek miatt, amikbŇĎl naponta sz√°z elcsattan kommentekben √©s f√≥rumhozz√°sz√≥l√°sokban. Most egy horg√°szt kaptak el, aki besz√≥lt a hal√°szoknak. Nem kellett volna.

A b√ľntetŇĎ√ľgyben csak tan√ļ volt, a polg√°ri perben ak√°r a gaty√°j√°t is kifizetheti az a horg√°sz, aki a haldorado.hu egyik f√≥rumtopikj√°ban azt √≠rta, hogy a balatoni hal√°szok egyik vezetŇĎje svarcban √°rulja a c√©ge √°ltal kifogott halat. A Halgazd√°lkod√°si Zrt. erre feljelent√©st tett ismeretlen tettes ellen. A rendŇĎr√∂k megtal√°lt√°ka f√≥rumoz√≥t, de kider√ľlt, hogy a fick√≥ szem√©lyesen sosem vett illeg√°lis halat. R√°ad√°sul azt √°ll√≠totta, hogy az egyik vezetŇĎ hal√°sz l√°ny√°t√≥l kapta a f√ľlest, de amikor a nyomoz√≥k egy, a dolgoz√≥k l√°nyainak fot√≥ib√≥l √∂sszerakott tabl√≥t mutattak neki, nem ismerte fel az inform√°tor√°t.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt most azt tervezi, hogy pert indít.

A sztori h√°ttere az, hogy a balatoni horg√°szok a kormor√°nokat sem ut√°lj√°k annyira, mint a balatoni hal√°szokat. Minden helyi veter√°nnak sz√°z olyan t√∂rt√©nete van, amelyikben a hal√°szok mondjuk a s√ľllŇĎk √≠v√°si idej√©ben a j√≥l ismert s√ľllŇĎf√©szkek k√∂rny√©k√©n h√ļzt√°k a h√°l√≥t, majd a zs√°km√°nyt a vend√©glŇĎs spanoknak adt√°k el. Ann√°l, amit az elkapott horg√°sz le√≠rt. tetsz√©s szerinti 3 balatoni pec√°s besz√©lget√©s√©ben durv√°bb sztorik hangoznak el. B√°r sokszor horg√°sztam ott, nem vagyok igazi balatoni horg√°sz, √≠gy fogalmam sincs, mennyi volt igaz a sztorikb√≥l. Olyan k√∂zvetett bizony√≠t√©kok alapj√°n hittem el az√©rt alapvetŇĎen ezeket, mint amikor a fony√≥d-b√©latelep k√∂rny√©ki horg√°szok idŇĎt √©s erŇĎfesz√≠t√©st nem k√≠m√©lve betont√∂mb√∂kre erŇĎs√≠tett vasakat s√ľllyeszettek el azon a szakaszon, ahol elvileg tilos lett volna h√°l√≥t h√ļzni, hogy sz√©tszabdalj√°k √©s t√∂nkretegy√©k a hal√°szh√°l√≥kat. Ilyet csak nem csin√°l valaki f√©lf√ľllel hallott pletyk√°k alapj√°n.