This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Kilép a Milla, szétrobban Bajnai pártja

A Cink úgy tudja, pillanatokon belül szétrobbanhat a Bajnai-párt. A Juhász Péter-féle Milla ugyanis valószínűleg kilép az Együttből. Így romlik el egy buli, ha betoppan Gyurcsány Ferenc.

Advertisement
Advertisement

Párt- és vezető testületi tagjainak egyharmadát, illetve pár ismertebb arcát veszíti el Bajnai Gordon, mivel a Facebookon alakult civilszervezetből lett millás platform otthagyja őt, amiért az Együtt az MSZP-vel és Gyurcsánnyal közös listán indul a választásokon. Az a vicces, hogy csak az történik, amit előre megmondtak, hiszen Juhász Péter többször is azt nyilatkozta az utóbbi hónapokban, hogy nem fordulhat elő, hogy közös listán legyenek Gyurcsány Ferenccel. A 444. posztjában megtekinthető, egy rakás még viccesebb videó között, amint Juhász éppen nagyon határozottan kijelenti, hogy "ilyen nem lesz".

Hát a jelek szerint nem is.

Juhász szerda este ezt posztolta ki a Facebook-oldalára:

Én már döntöttem.

Holnap a részleteket is elmondom.

Addig alszom egyet, mert ezt tegnap nem sikerült.

Jó éjt!

Vagyis ő maga tuti nem lesz egyéni jelölt a belvárosi-belbudai körzetben.

Úgy tudom, a dolog nem korlátozódik Juhászra, a pártszakadás biztos. A következő nagy kérdés persze az, hogy mi lesz a választásokkal. Ott csak párt indulhat, márpedig nulláról pártot alapítani és azt elindítani borzasztó sok idő. Nem lennék meglepve, ha felmerült volna egy létező, alvó párt megvétele, idézőjelek között vagy azok nélkül, de ez a megoldás azért sajnos túl regényesnek tűnik.

Advertisement

De az például elvileg lehetséges, hogy a Milla független jelöltekként indítsa el az embereit. Ez persze egészen más liga, mintha lenne rendes pártjuk, de legalább kétségtelenül tökös megoldás. Mármint szép halál.

(animgif art: repavalleszurtnyul)

Share This Story

Get our newsletter