Illustration for article titled Kik az ostobább seggnyalók: a fehérváriak vagy a pécsiek?

Ki a hülyébb: aki a Felszállott a pávát tiltatja be Páva polgármester miatt, vagy aki nem meri kimondani a "román" szót Orbán jelenlétében? Szavazz!

Advertisement

A magyar neokommunista rendszer még a kialakulásának kezdetén tart, így felelőtlenség lenne nagyívű kijelentéseket tenni róla, de az tuti, hogy a rendszert kiépítő Fidesz-vezetőknél is visszataszítóbbak a túlteljesítő, ostoba szolgáik. Ez mondjuk pont így volt a Nagy Előkép esetében is. Mai gusztustalansági versenyünkben Székesfehérvár és Pécs komolyzenei valagfényezésben versenyez.

Fehérvár versenyműve az, hogy a hétvégi kormányüléshez kapcsolódó ünnepségen a szpíkernek Népi táncok címmel kellett felkonferálnia Bartók Béla Román népi táncok című darabját, mert a fideszes csinovnyikok nem tudták elképzelni, hogy a Király jelenlétében elhangozzon az ő fülükben eszerint disznóságnak hangzó "román" szó. Amikor a zenekar felháborodottan rákérdezett a nevetséges cenzúra okára, az önkormányzat azt mondta nekik, „a városvezetés nem akarta vállalni egy esetlges diplomáciai botrány kirobbanását".

Advertisement

Azt hiszed, ez egészen példátlan hülyeség a magyar nyalás ezeréves történetében? Akkor rövid a memóriád, hiszen 2011-ben, Pécsett, pont két éve, egy Horváth Zsolt nevű fenékfényező ugyanekkorát dobott. Emberünk a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatójaként betiltotta, hogy a zenekar a Kodály Központot megnyitó eseményen eljátssza a névedó Felszállott a páva a vármegyeházára kezdetű klasszikusát, mivel az szerinte sértené a város polgármesterét, Páva Zsoltot. Az abszurd cenzúra miatt a zenekar zenei igazgatója, Peskó Zoltán, Horváth levelének címzettje azonnal lemondott.

Advertisement

Neked viszont most döntened kell. Melyik volt a szánalmasabb seggnyaló?

Advertisement

[A poszt nem jött volna létre, ha nincs eszter kommentje!]

Share This Story

Get our newsletter