Illustration for article titled ​Kiírták az építészpályázatot az MTK-stadionra

Meghívták az összes új hazai aréna tervezőjét, a Fradi-stadionét is, de lehet jelentkezni is.

A már meghívott 4 iroda között vannak az új Puskás stadiont, a Fradi stadiont és a debreceni stadiont tervezők. És további max. 8 irodát hív majd meg a bírálóbizottság. (Kis ön(MTK)fényezés: évek óta ez az első, jelentős sportberuházás, ahol van tervpályázat)

Advertisement

Ezt írta a Cinknek cseten Deutsch Tamás MTK-elnök, aztán átnéztem a kiírást, és tényleg van pályázat, ami tök jó dolog, mert ha már egyszer új stadiont épít az állam és a klub - amivel én egyébként nem értek egyet - akkor az miért ne legyen a lehető legjobb, a lehető legszélesebb kreatív mezőnyből kiválasztva.

Advertisement

Most már értem a rendszert is. Az MTK eleve meghívott 4 céget - a B3 és a BORD építészstúdiókat, a Középülettervező Zrt.-t és a K.S. Stúdiót. Ezen felül szabadon jelentkezhetnek az érdeklődők, akik közül a zsűri kiválaszt még 8-at, majd ez a 12-es mezőny küzd meg a megbízásért.

Olyan soktagú a zsűri, hogy itt a jelek szerint igazi verseny lesz:

1. Elnök: Görözdi György (MTK)

2. Társelnök: Pálfy Sándor DLA építész (Magyar Építész Kamara)

3. Tagok: Patonai Dénes DLA építész (Magyar Építőművészek Szövetsége) dr. Sára Botond (Bp., VIII. ker. Önkormányzat, alpolgármester) Fernezelyi Gergely Sándor DLA építész (Bp., VIII. ker. Önkormányzat, főépítész) Baukovácz Krisztina építész (MTK) Sedlmayer János építész (MTK)

4. Póttag: Nagy Iván DLA építész, MÉK delegált

5. Szakértők: dr. Nagy Béla DLA Duday Attila Pulai Péter

6. Jogi és közbeszerzési titkár: dr. Magyar Balázs, ügyvéd

A terveket november 25-éig kell ledni, december elsején eredményt hirdetnek és jövőre indul az építkezés az addig teljesen lebontott stadionban, amiért persze még mindig megszakad a szívem.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter