Kiherélték Kis Grófót!

Borzasztó dolog történt. Egy rakás hipszter, aki ironikus módon jónak látta a mulatóskirály zenéjét, új számot és klipet csinált Kis Grófónak. Fluor volt zeneszerzőjével. Az eredmény?

Advertisement

A Bulibáró egy igazi cigánypop-számhoz képest tök béna. De azok, akik sosem hallották Grófót, nagy slágerré is tehetik.

Aránylag nehéz úgy vicces vagy ironikus dolgot csinálni, ha az ember közben egy négyzetméteres táblát tart a kezében, amin villanykörtékből kirakott felirat villódzik, hogy EZT NÉZD! MOST VICCELEK, meg hogy EJNYE, EZ MILYEN IRONIKUS, ÉSZREVETTED?. Ugyanilyen nehéz vicces internetes kultfigurát csinálni mesterségesen.

Advertisement

Márpedig a Budapesti Hipszter Összefogás kis Grófó klipjének minden pillanata a két fenti betegségtől szenved. Klasszul néz ki, meg lenne benne egy rakás jó jelenet és szellemes ötlet, de amikor valaki ilyen veszettül kacsingat, hogy “érted, haver, mennyire ironikus vagyok”, akkor az hamar válik unalmassá. Ebben a fő bűnös a zenét szerző és a kliben végig jelen lévő Pixa, akinek már az arckifejezése önmagában tönkrevágja az egészet.

Ettől viszont még lehet marha nagy sláger is, mert a kellően prosztó/bulizós szám olyan, mint egy jó közepes Fluor vagy akár Soerii & Poolek, vagyis a magyar rádiós átlagnál sokkal jobb, így bármire alkalmas. Ugye, ez tök úgy hangzik, mintha azon nyavalyognék, hogy “a régi jó Grófó mennyivel jobb volt”?

Advertisement

Mert azt is csinálom éppen!

Kis Grófó a reality mulatós műfajában a legnagyobb, vagyis esküvőn és keresztelőn:

De tessék, nézd meg ezt a teljesen átlagos klipjét, hogy érezd a különbséget, ebben mennyivel élőbb és tökösebb, mint a hipszterkedésben:

Pedig a Bulibárót maga Miki357, a coollistás kliprendező jegyzi, és a stábfotós is a budapesti hipsztertársadalom Brangelinája, a Szombat–Klág power couple lány fele, aki a klipben is feltűnik. De kit érdekel, ha az eredeti Kis Grófó-rajongók nyígnak, ha egyszer befut a szám?

Advertisement

Hát még engem sem!

Share This Story

Get our newsletter