És nem is az Arkham Elmegyógyitézetből, hanem egy tetoválószalonból lóghatott meg. Jared Leto a Suicide Squad nevű képregényfilmben alakítja a bűn bohóchercegét, de az első hivatalos kép alapján úgy néz ki, mint egy Marylin Manson-rajongó, akinek beütött az LSD.

Ezek nemcsak a saját észrevételeim, sokan Twitteren reagáltak így David Ayer rendező bejegyzésére, amelyben leleplezte a karaktert. Mondtak ennél cifrábbakat is. Van, aki azon akadt ki, hogy Joker miért tetováltatta magára ilyen nagy gonddal a saját nevetését, más azon, hogy miért borotválja a hónalját, megint más a homlokára vart damaged feliraton mérgelődik. Egyébként egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ezek a tetkók a filmben is szerepelni fognak, lehet, hogy csak a promóképekre fotosoppolták rá őket.

Nem akarok még nagy következtetéseket levonni, bár kétségtelen, hogy felhorkantottam, mikor megláttam az új Jokert. Nem valami biztató, de ha ügyesen elviszik egy hiú, metroszexuális, Patrick Bateman-szerű, a fogyasztói társadalomra reagáló irányba, az akár érdekes is lehet. De ennek elég kicsi a valószínűsége. Képregényfilmről beszélünk, kár túlgondolni a dolgokat.