Brav√ļros vide√≥ leplezi le a macsk√°k tolvajtr√ľkkj√©t. Szivacsnak haszn√°lj√°k a tappancsukat!

Egy ideje kisz√ļrtam, hogy az √©jjeliszekr√©nyemre rakott poh√°rb√≥l reggelre t√∂bbsz√∂r is eltŇĪnt a v√≠z. Ugyanez t√∂rt√©nt a gyerekek konyhapulton hagyott tejes poharaival. Nem kellett sokat v√°rni, elindult a bŇĪnbakkeres√©s, az egym√°sra mutogat√°s, j√≥, hogy nem lett belŇĎle boszork√°ny√ľld√∂z√©s, az √°rok√°s√°sr√≥l nem is besz√©lve, ami igen rosszat tett volna a padl√≥nak, √©s vesz√©lyeztette volna az √ľgyetlen teknŇĎst, aki szabadon m√°szk√°l a szob√°ban.

A macska a kezdetektŇĎl fogva a gyan√ļs√≠tottak k√∂z√∂tt volt, de amikor sorozatban illant el a folyad√©k olyan poharakb√≥l is, amiknek a sz√°j√°n nem f√©r be a feje, viszont olyan hossz√ļak, hogy a nyelv√©t sem tudta volna fen√©kig ledugni, megint a lak√°s emberlak√≥ira kezdtem gyanakodni. A magyar t√∂rt√©nelem legs√∂t√©tebb idŇĎit id√©zŇĎ hangulat tegnap √©rt v√©get, amikor Pamacs (1,5) pont az orrom elŇĎtt ugrott fel a Borisz √≠r√≥asztal√°ra, √©n pedig, valami sugallatra hallgatva, elŇĎr√°ntottam a telefonom √©s bekapcsoltam a kamer√°t. Sz√≥val a szivacsmancs a tr√ľkk! Sosem gondoltam volna.

B√°r az elej√©n komolyabb amb√≠ci√≥im voltak, az√©rt annak is √∂r√ľl√∂k, hogy ez lett a Cink t√∂rt√©net√©nek legbrav√ļrosabb t√©nyfelt√°r√≥ anyaga. Ami tal√°n egy "√°llatok a sz√©gyenpadon" tematik√°j√ļ sorozat kezdete is egyben.