Nem azért, mert jól ment a szakácskönyv és nem azért, mert amúgy tök jó érzés beslattyogni az ATV stúdiójába és ott Habony Árpádról sztorizgatni.

Én bevallom őszintén, hogy mióta megrázta a kezem, azóta kicsit úgy érzem, hogy sikerült túladagolnom magamnak Gyurcsány Ferencet, akárhányszor kimegyek a konyhába, így is az ő képe néz vissza a könyvéről, úgyhogy már nincsen kedvem minden interjút meg videót meg blogposztot megnézni. Ezt az eheti ATV-s videót kicsit sajnálom, mert rettenetesen jó dilinek hangzik. A 444-nek az jött le belőle, hogy Gyurcsány csőbe húzva Habony Árpádnak dedikált, de a Bors szerint sokkal kacinfántosabb dolgok is történtek:

A nyolcadik percben különös mozdulattal nyúlt az elé tett pohár után és meglehetősen merev felső testtel ivott. A 14. percben a „baromi" szó tréfálta meg kissé. Olyan gyorsan és némileg elharapva mondta ki, mintha forró pitét szorongatna a kezében az asztal alatt. Két perccel később következett a „francokat" kifejezés. Ez is nagy próbatétel volt aznap: mintha csak gázsütőre ültették volna, fájdalmasan rohant végig a mássalhangzókon. Az f-ek később sem sikeredtek tisztán, majd eljött a végzetes pillanat. A szó, ami eredetileg úgy hangzik: cseréptető. De most „terépcsecső" lett belőle. Ám ezt rögvest javította is Gyurcsány.

Most nézzünk bele együtt a videóba:

Oké, Gyurcsány tényleg úgy viselkedik, mintha a másfeledik konyak után rángatták volna be a stúdióba, de én, a költői túlzások valaha élt legnagyobb kedvelője azért nem azt látom, hogy megtréfálja egy szó, meg úgy beszél, mintha gázsütőre ültették volna. A Bors meg is tudta Ferenc stábjától, hogy miről volt szó:

A pártvezető tegnap stábja szerint is kissé dekoncentrált volt. Hajnali kettőkor keltette fel idegbecsípődése, számtalan fájdalomcsillapítót vett be. Annyit, amennyi egy lónak is elég lenne, így érzékeltette helyzetét a televízióban.

A reggel hétre megbeszélt interjút lemondani már nem akarta. Kocsiba ült, vezetni viszont nem tudott, ülni sem nagyon. Így végül taxival érkezett az ATV székházához. Onnan pedig az interjú után egyik munkatársa azonnal vitte is a kórházba. Órákig tartották bent, infúziót kapott, majd a péntek délutánt ágyban töltötte az otthonában.

Advertisement

És ha valakinek még lennének kétségei abban, hogy Magyarországon a kommentelők hogyan fogadják a hírt, hogy Gyurcsány Ferenc kórházban volt, az lessen bele a Bors cikke alatti hozzászólásokba.