Illustration for article titled Kiderült a rettenetes igazság a titokzatos Zöld Szofiról (frissítve!)

Napok óta törtük a fejünket a szerkesztőségben – a fél internet ezen merengett –, hogy mi lehet voltaképpen a Zöld Szofi nevű honlap. Tényleg petrezselymet lehet rendelni? Vagy kábót akarnak ránk sózni virágnyelven? Az egészet a TEK szervezte? Vagy a másik TEK?

Advertisement

Tényleg nem tudtuk eldönteni, hogy mi a túró ez. Úgy tűnt, mintha fűbolt lenne, ahol piaci áron vehetsz marihuánát, legalábbis a nevek erre utaltak (Northern Skunk, például), de ahelyett, hogy a nevén nevezték volna, a cuccot petrezselyemnek hívták. Ilyen reklámszövegek vannak a honlapon:

A Zöld Szofi Magyarország első házhoz szállítást is vállaló petrezselyem kereskedése. Mi a Zöld Szofinál valljuk, hogy petrezselyemből csak a legjobb minőségűvel érdemes foglalkozni. Ezért válogatjuk meg gondosan kínálatunkat. Kupagyőztes termékeink az igényes vásárlók minden elvárásának megfelelnek. Cégünk több mint 40 éves szakmai múltja garancia arra, hogy valóban színvonalas munkát végzünk.

Advertisement

Ötféle petrezselymet árultak, grammját kétezer forintért. Kicsit most verem a fejem a falba, hogy nem kattintottam a Petrezselyem a Bibliában címre, mert ott ilyen csodás, Google Fordítóval alkotott mondatok szerepelnek:

Petrezselyem ma több ezer használ. A modern technológia dolgozott ki számos új felhasználási petrezselyem növény – mint a biomassza energia, építőanyag-, üzemanyag- , műanyag és így tovább. Petrezselyem ökológiai és magja között a legjobb élelmiszer-növények a Földön. A kiválasztott fajták virágok keletkeznek , amelyek egy gyógynövényes relaxáló és spirituális eszköz. A gyógynövény használják világszerte, mint a gyógyszer .

Advertisement

De hát istenem, én sokat olvastam erről, hogy ez a bizonyos kábítószer bódulatot és zavarodottságot okoz, szóval simán lehetett, hogy az írója petrezselyem hatása alatt állt.

Most viszont frissítették a honlapot, és a Szabad a gazda menüpont alatt kiderült a turpisság. Ami sajnos a lehető legkevésbé érdekes lehetőség, mert a Zöld Szofi sem drogszupermarket, sem drogprevenciós felhívás, hanem a Budapesti Anarchista Színház egyik előadásának a marketingoldala. A Zöld Szofi nevű egyfelvonásos komédiának a következő a sztorija:

Hogy a tüdőbeteg nagypapa kezelésére összegyűjtsék a pénzt, a Szalai család elhatározza, hogy Nemzeti Dohányboltot nyit. Mindenüket pénzzé teszik, hogy kinyithassanak, ám az üzlet nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Uruguayi nagynénjük tanácsára úgy döntenek, marihuánát fognak árulni a dohányboltban.

Advertisement

Az uruguayi nagynénit Paizs Miklós, azaz Sickratman fogja játszani, a darabban szerepel Orbán Viktor is, mármint a figura, nem maga a miniszterelnök, bár akkor a plafonról is csüngenének az emberek a Hátsó Kapuban.

update: Időközben meginterjúvoltuk Juhász Pétert, igen azt a Juhászt, a Milla és aztán az Együtt egyik vezetőjét, aki Orbán Viktort fogja játszani a darabban. Íme az interjú.

Advertisement

Fotó: Facebook

Share This Story

Get our newsletter