This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kicsinálta a kormány a családi napköziket

Különös húzás. Egy elvileg konzervatív és magyarságfogyásellenes kormánytól mindenféle gyerekvállalás-párti kedvezményeket várna az ember, de a Fidesz még ebben is unortodox. A beteges központosítási vágy és a paranoid kontrollmánia még a sok kis magyar gyereknél is sokkal fontosabb, az eredménye pedig a családi óvodák betiltása.

Nem mint intézményt szüntetik meg az idegesítő rövidítéssel csanának nevezett családi napközit, csak éppen az az űj szabály, hogy a jövő évtől kötelező óvodát ilyen helyen nem lehet majd kijárni. A bölcsisek maradhatnak maszekban, a Magyar Szocialista Fideszpárt az eggyel nagyobbakat már nem engedi magánkezdeményezés közelébe. Ezzel a húzással egyszerre teszik zsűfoltabbá a maradék óvodákat és nyínak ki potenciálisan 1109 darab működő magánvállalkozást.

Advertisement

Pedig a családi napközi olcsó, egy bölcsődei férőhely létrehozásának költsége például 4 millió forint az állami bölcsikban és háromszázezer forint a családi napközikben.

[via strshp]

Share This Story

Get our newsletter