Kiborult Lantos Gábor a sportújságírókra, ő lett a szakma Szalaija

Illustration for article titled Kiborult Lantos Gábor a sportújságírókra, ő lett a szakma Szalaija

Az 1-8 egy rakás húrt elpattintott, például Lantos Gáborban, aki érintettként eddig is jól látta, milyenek a magyar sportújságírók, de most meg is írta egy nagyívű facebookos beolvasásban. Borzalmasak.

Advertisement

Ha a Nemzeti Sport szégyenteljes címlapja nem mutatta volna meg eléggé, milyen mély is a pöcegödör, Lantos segít nekünk, és zseblámpával világít be a lyukba. Mint minden egy lendülettel kiszakadó kirohanást, ezt is érdemes egyben elolvasni. A svung mellett tele van olyan klassz részletekkel, hogy

De azon magam is megdöbbentem, hogy tavaly ősszel úgy olvastam "tudósítást" az MTK-Siófok meccsről a neten, hogy a "tudósító" egy Szabolcs megyei faluban ült, a szobában ment a tévé és onnan nyomta. Mikor kérdeztem a főnökét, hogy (T.A. szavaival élve "ezt most akkor hogy?"), a főnöke mondta, hogy ez így sokkal olcsóbb, meg különben is, alig van minderre pénz. Értitek? Hogy valaki Budapesten villamosra szálljon és kimenjen a Hungária körútra és onnan tudósítson.

Advertisement

meg hogy

De mit kezdjünk azzal, amikor magyar olimpiai bajnok mondja nekem, hogy úgy szerepel a mai újságban, hogy nem is beszélt az illető lap munkatársával.

Advertisement

nem beszélve arról, hogy

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség simán beveszi, hogy Magyarországon létezik olyan sportújságíró, aki a "www.fazekasnandi.hu" weboldalt üzemelteti, s ad neki akkreditációt a vb-re. Aztán ott szembesül vele, hogy az illető nem is újságíró, hanem lelkes szurkoló, aki a magyar meccseken fent ugrál a lelátókon, majd a lefújás után nyakába akasztja az akkreditációját és meguzsonnázik a sajtóközpontban.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter