Illustration for article titled Kibaszott híradó - felfüggesztették Szebeni Istvánt a köztévénél

Szebeni István elbénázta a tegnap éjféli hiradó egyik mondatát, ezzel általában nincsen baj, én is szoktam elglépelni szavakat, csak hogy adásba ment a rendező bénázása és egy istenes "kibaszott híradó" is.

Advertisement

Az MTVA percekkel ezelőtt adta ki a közleményt, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették állásából Szebenit.

Sajnos videót nem sikerült találnom az mtv.hu honlapján az esetről, úgyhogy a comment:com olvasói levelére kell hagyatkozni:

Híradó az M1-en éjfél után néhány perccel május 14-én. Elérkezünk a Szita Bence gyilkossági tárgyalásról szóló riport végéig. Szebeni István mondja: a per holnap folytatódik. Ekkor a kép megáll, aztán a szalagon tekerés ide-oda, előre-hátra. Ezalatt hallom a műsorvezetőt, amikor mondja a rendezőnek, hogy amikor kimondta, tudta, hogy rosszat mondott, mert nem holnap folytatódik a per, hanem már ma, hiszen már elmúlt éjjel 12. Ez elnézhető hiba lett volna, ha így marad, de nem, mert behallatszik a műsorvezető kommentárja: "utálom, amikor ez a kibaszott Híradó átcsúszik éjfél utánra" - írta egy olvasónk.

A folytatás azonban még szebb: "Jönnek még más csúnya szavak is, és tekerés ide-oda. Majd kiadják a műsorvezetőt, nagyon boldog és vigyorog, mint a vadalma. Büszke magára, hogy milyen rondán beszél a stúdióban, ami - nekem - stand-upostól is bántó, de híradóstól megengedhetetlen. Az alap, hogy mikrofon közelében csúnyán nem beszélünk, ha felrobban egy lámpa, akkor sem. Na, ez itt nem sikerült, pedig semmi sem robbant, csak a szakmaiatlanság. Ezután hosszú szünet következett, MTVA jellel, hogy tudjuk, kinek köszönhetjük ezt a remek bandát. Ideírom a rendező nevét is, mert megérdemli: Kolozsvári Gábor. Gratulálok a felelős szerkesztőnek is, neve: Sarkadi Béla" - zárul a levél.

Advertisement

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke még annyit hozzátett, hogy az anyag adásba kerüléséért felelős kolléga szintén súlyos következményekre számíthat.

Megtaláltad videón Szebeni bazmegolását? Azonnal szólj akár emailben, akár kommentben!

Share This Story

Get our newsletter