Szebeni István elbénázta a tegnap éjféli hiradó egyik mondatát, ezzel általában nincsen baj, én is szoktam elglépelni szavakat, csak hogy adásba ment a rendező bénázása és egy istenes "kibaszott híradó" is.

Az MTVA percekkel ezelőtt adta ki a közleményt, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették állásából Szebenit.

Sajnos videót nem sikerült találnom az mtv.hu honlapján az esetről, úgyhogy a comment:com olvasói levelére kell hagyatkozni:

Híradó az M1-en éjfél után néhány perccel május 14-én. Elérkezünk a Szita Bence gyilkossági tárgyalásról szóló riport végéig. Szebeni István mondja: a per holnap folytatódik. Ekkor a kép megáll, aztán a szalagon tekerés ide-oda, előre-hátra. Ezalatt hallom a műsorvezetőt, amikor mondja a rendezőnek, hogy amikor kimondta, tudta, hogy rosszat mondott, mert nem holnap folytatódik a per, hanem már ma, hiszen már elmúlt éjjel 12. Ez elnézhető hiba lett volna, ha így marad, de nem, mert behallatszik a műsorvezető kommentárja: "utálom, amikor ez a kibaszott Híradó átcsúszik éjfél utánra" - írta egy olvasónk.

A folytatás azonban még szebb: "Jönnek még más csúnya szavak is, és tekerés ide-oda. Majd kiadják a műsorvezetőt, nagyon boldog és vigyorog, mint a vadalma. Büszke magára, hogy milyen rondán beszél a stúdióban, ami - nekem - stand-upostól is bántó, de híradóstól megengedhetetlen. Az alap, hogy mikrofon közelében csúnyán nem beszélünk, ha felrobban egy lámpa, akkor sem. Na, ez itt nem sikerült, pedig semmi sem robbant, csak a szakmaiatlanság. Ezután hosszú szünet következett, MTVA jellel, hogy tudjuk, kinek köszönhetjük ezt a remek bandát. Ideírom a rendező nevét is, mert megérdemli: Kolozsvári Gábor. Gratulálok a felelős szerkesztőnek is, neve: Sarkadi Béla" - zárul a levél.

Advertisement

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke még annyit hozzátett, hogy az anyag adásba kerüléséért felelős kolléga szintén súlyos következményekre számíthat.

Megtaláltad videón Szebeni bazmegolását? Azonnal szólj akár emailben, akár kommentben!