Longboard, p√∂tty√∂s ruha √©s Ady Endre? Mag√°n√ľgyben sz√°guld√≥ Vincze riporter√ľnk lŇĎtte ezt a k√©pet ma d√©lut√°n a metr√≥ mozg√≥l√©pcsŇĎj√©n, bennem egyelŇĎre vegyes √©rzelmek d√ļlnak, de ink√°bb arra hajlok, hogy ez 2013-ban az √©rpataki √©rtelemben vett nemzeti hagyom√°nyok megŇĎrz√©s√©nek biztosan a legCOOLabb form√°ja.

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy a tetoválás az proletár igénytelenség, azt az embert most szeretném felkutatni és az orra alá dörgölni ezt a fotót, azzal a csatakiáltással, hogy "hé haver, szerinted Ady Endre proletár igénytelenség?" Mondjuk ez nem csatakiáltás, inkább felkérés egy pofonra, de ez mindegy.

Advertisement

√Čn t√©nyleg nem tudom eld√∂nteni, hogy a magyar irodalom klasszikusait felkarra tetov√°ltatni pontosan milyen gesztus. Azt meg√©rtem, ha valakinek az √©let√©t Ady Endre-id√©zetek vez√©nylik, azt mondjuk m√°r kev√©sb√©, hogy mi√©rt kell ehhez felvarrni a legh√≠resebb magyar szifiliszes k√∂ltŇĎ arc√°t is hozz√°. T√©pelŇĎd√∂k!

Ha j√≥l vettem ki a k√©pbŇĎl, akkor az √Čn fiatal maradok c√≠mŇĪ vers m√°sodik versszak√°t tetov√°ltatta mag√°ra a l√°ny:

√Čn fiatalon √©rkezek meg,
Mank√≥m is egy d√ļs vir√°gos √°g.
√Čn nem v√©n√ľl√∂k csak e t√°jon,
Nekem adatott magyar földön,
Most, az egyetlen, nagy ifj√ļs√°g.

Advertisement

Szerintetek? Ti kinek az arcát tennétek örökre a karotokra a magyar irodalom arcképcsarnokából?