Naivit√°s volt azt hinni, hogy a szelfim√°nia csimborassz√≥ja a szelfibot. Itt a szelfikar, mely seg√≠ts√©g√©vel egyszerre tudja fot√≥zni mag√°t az ember, √©s k√∂zben √ļgy tehet, mintha nem lenne mag√°nyos dolog a szinglil√©t.

Nem mintha b√°rkinek is nyomor√ļs√°gosan vagy mag√°nyosan is k√©ne √©reznie mag√°t amiatt, hogy √©pp nincs p√°rkapcsolatban ‚Äď de √©n nem tudok m√°s magyar√°zatot elk√©pzelni erre a jelens√©gre. M√°rmint arra, hogy valaki olyan szelfibottal f√©nyk√©pezi mag√°t, ami √ļgy van kialak√≠tva, mintha a bot v√©ge helyett a f√©nyk√©pet k√©sz√≠tŇĎ t√°rs kez√©t fogn√° a f√©nyk√©pezett.

De nem is kell, mert ilyesmi magyar√°zattal √°llt elŇĎ a mŇĪv√©szeti projekt ‚Äď hiszen arr√≥l van sz√≥ ‚Äď k√©t alkot√≥ja: Aric Snee √©s Justin Crowe is. A szelfikart bemutat√≥ oldalon azt √≠rj√°k, a t√°rgy a modern technol√≥gi√°k hamis kapcsolat- √©s t√°rsas√°gill√ļzi√≥ira reflekt√°l, illetve szarkasztikus v√°lasz arra az elemi probl√©m√°ra, hogy senki nem akar mag√°nyosnak l√°tszani, mik√∂zben √©sz n√©lk√ľl f√©nyk√©pezi mag√°t.

Advertisement

A meglehetŇĎsen sz√ľrk√©s, v√≠zi hull√°√©hoz hasonlatos kar √ľveggyapotb√≥l k√©sz√ľlt, k√∂nnyŇĪ, egyszerŇĪen sz√°ll√≠that√≥. EgyelŇĎre csak a protot√≠pus l√©tezik, rem√©lem, ez √≠gy is marad. Engem nem zavar, ha valaki szelfizik, sŇĎt szelfibotot haszn√°l, nekem is van, igaz, t√ľntetŇĎ t√∂meget szoktam vele jobb sz√∂gekbŇĎl f√©nyk√©pezni, nem magamat. De nem is √©rtem igaz√°b√≥l azt a gyŇĪl√∂letet, ami az eg√©sz jelens√©get k√∂r√ľlveszi. √ögyhogy az sem baj, ha valaki egy mŇĪv√©szeti megold√°ssal reflekt√°l az eg√©sz k√©rd√©sk√∂rre, de a gondolat, hogy az emberek a k√©pzeletbeli bar√°tjuk mŇĪkarj√°val rohang√°lhatnak √©s f√©nyk√©pezhetik magukat, valami√©rt m√©lyen elszomor√≠t.

via NevetŇĎ Tintahal, Gizmodo