This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ki más vihetné újra közel a néphez a Fideszt, mint Rogán Antal?

Illustration for article titled Ki más vihetné újra közel a néphez a Fideszt, mint Rogán Antal?

Orbán Viktor a kormány látványosan csökkenő népszerűségének visszaszerzése érdekében erősítené a nép közeli politikai kormányzást, ezért szeretné, ha Rogán Antal frakcióvezető lenne a politikai kabinetfőnöke. Ezt nem a Hírcsárda írja – tényleg nem –, hanem a Népszabadság.

Advertisement

Az újság azt állítja, az elképzelésről a kormányfő már beszélt a Fidesz elnökségének múlt heti tanácskozásán is. A tervek szerint Rogán Antal – a frakció vezetésével párhuzamosan – kvázi miniszterelnöki kabinetfőnök lesz, de parlamenti gazdasági bizottsági elnöki posztjáról sem mond le. Ősszel viszont, a Fidesz-kongresszushoz időzítve – a most ismert szcenárióban ez szerepel, mondja az újság – távozik a frakcióvetői posztról, és hivatalosan is Orbán Viktor politikai kabinetfőnöke lesz. Azt egyelőre nem tudni, ki kerül helyette a frakció élére.

Advertisement

Rogánból egyébként egyszer – a 2006-os választási kudarc után – már akart kabinetfőnököt csinálni Orbán, de a jelölt akkor még nemet mondott. A népközeliségre vonatkozó felvetés nekem nagyon bejön – mégiscsak vidéki születésű a srác, hehe –, de nem tudok nem arra gondolni közben, hogy a Miniszterelnök Úr már megint sakkozik és egyensúlyoz.

Már amennyiben persze stimmelnek az infók.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Share This Story

Get our newsletter