Ki lehetett a Titokzatos Esernyős Ember a Dunában? (UPDATE)

Csütörtökön a Margit-híd mellett megjelent egy rejtélyes férfi a vízben. Esernyő volt nála és táska, ha jól látom öltöny volt rajta. A vízirendőrök nem érték el, az emberek nem akartak bemászni, úgyhogy a rejtélyes férfi csak ott állt, amíg gondolt egyet és ki nem mászott. De ki lehetett ő?

Advertisement

A Facebookon található videó sem segít sokat. Sztoikusan áll a vízben, mintha nem éppen az évezred árvíze közeledne. És vár. És vár. És egyszer elindul kifele. És megtapsolják. Ez a Titokzatos Esernyős Ember története, de mi az eredete? Kicsoda ő? Négy lehetséges változat.

G-MAN (Half-Life-sorozat)

A Valve videójátékának hasonlóan rejtélyes szereplőjével csak ritkán találkozunk szemtől szemben, de akkor is általában keresztbe tesz nekünk. De a játék során meg lehet pillantani erkélyeken, monitorokon, messzi ablakokban, ahogy figyel minket, vagyis inkább Gordon Freeman kalandjait figyeli. Vajon az esernyős ember is a Földet leigázó földönkívüli Combine-birodalom diplomatája vagy pont hogy egy esetleg inváziót megelőző terrorista? (kép: valvetime.net)

SEBEŐK JÁNOS

Advertisement

A híres magyar performanszművészről régen lehetett utoljára hallani. Lehet, hogy ezzel próbál meg visszatérni a magyar közéletbe? Vajon az esernyős ember a műanyagvilágunk elhidegült emberi viszonyaira akarja felhívni a figyelmet? (kép: cdcovers.cc)

SÁTÁN

Advertisement

Lehet, hogy még súlyosabb a helyzet? Egy június 6-i napfényes napon Budapestre látogatott a Patás, a Sötét Herceg, Lucifer, Belzebub, maga a Gonosz? Talán fel akarta hívni a figyelmünket a mindent elsöprő, pusztító árvízre? Vagy a közelgő választásokra? Kire szavazna egyáltalán a Sátán? Vajon az esernyős ember a mindenhol jelen lévő gonosz manifesztuma volt? (kép: Angyalszív/youtube.com)

CHANCE (Isten hozta, Mr...)

Advertisement

Vagy csak egy egyszerű, kedves férfi volt, egy bugyuta lélek, aki megpróbálta lemásolni Peter Sellerst az 1979-es filmből és megpróbált a vizen járni, ahogy Sellers teszi a film fináléjában? Ennek a verziónak a legnagyobb a valószínűsége, mert a titokzatos dunai embernek sikerült lemásolnia Mr. Chance ruháját, az esernyőt és a fekete öltönyt is. Vajon az esernyős ember Magyarország legnagyobb Peter Sellers-rajongója? (kép: Isten hozta, Mr.../youtube.com)

Szerintetek ki volt a Titokzatos Esernyős Ember?

update: a megoldást közben megmondták nekünk Facebookon és megírta a 444 is, az úriember nem egy misztikus entitás, hanem Juhász R. József, Szlovákiában született performanszművész.

Share This Story