Nagy vill√°ja van billi√°rdszalonnal √©s moziteremmel, "ott lakik a villasoron" √©s lengŇĎ p√∂ccsel j√°rk√°l a takar√≠t√≥nŇĎ elŇĎtt. Ki ŇĎ?

Olyan cikk jelent meg a N√©pszabads√°gban, amilyennek a XIX. sz√°zad v√©gi N√©pszava √≠r√°sait k√©pzelem. Gonosz, szinte perverz, p√∂ffeszkedŇĎ kapitalista csap √∂ssze benne a szeg√©ny, takar√≠t√°sb√≥l √©lŇĎ, de √©retts√©gizett N√©p L√°ny√°val. A szerzŇĎ K√°csor Zsolt, a sztori annyi, hogy egy bunk√≥ milli√°rdos meztelen√ľl flang√°lt a vill√°j√°ban a takar√≠t√≥nŇĎ elŇĎtt, aki azonnal felmondott emiatt.

De ki lehetett az? A cikk - b√°r nyilv√°n csak az√©rt √≠r√≥dott, hogy tippelgess√ľnk - m√©g azt sem √°rulja el, hogy hol j√°runk, de mivel K√°csor debreceni, gondolom ott. FŇĎleg, hogy Budapesten soha senki nem fogalmazna √ļgy, hogy "ott a villasoron".

N√©zz√ľk akkor, kik j√∂nnek sz√°mt√°sba, ha egy√°ltal√°n debreceni a fŇĎszereplŇĎ. A v√°ros pillanatnyilag leggazdagabb embere a Napi Gazdas√°g list√°ja szerint Boros J√≥zsef vend√©gl√°t√≥s, aki az Aranybika felszolg√°l√≥j√°b√≥l lett a legend√°s sz√°ll√≥-√©tterem tulajdonosa 13,2 milli√°rddal. Kor√°bban Szima "Automat√°s" G√°bort mondta volna az ember, de ŇĎ a nyerŇĎautomat√°k betilt√°s√°val elvesztette a vagyon√°t, ez√©rt szerepelt id√©n ilyen rosszul a focicsapata. A m√°sodik a 10,1 milli√°rdos √©s igen gyorsan duzzad√≥ vagyonnal rendelkezŇĎ Herdon Istv√°n, a Xanga c√©gcsoport tulaja, a helyi rept√©r √ľzemeltetŇĎje.

Bár a Napinál nem szerepel, a dehir.hu megemlti a 800 embert foglalkoztató Szabó Miklós Tranzit-Ker-alapítót.

Ne z√°rjuk ki a t√∂bbi nyilv√°ntartott hajd√ļ-bihari milli√°rdost sem, a Hajd√ļ Zrt-s Novotni Istv√°nt, az agropointos G√°sp√°r Gyul√°t, azt√°n R√°thonyi Zolt√°nt, B√≥di L√°szl√≥t, Kotosmann Zolt√°nt, Seres Zolt√°nt, Csutak Csab√°t, Mikl√≥ssy Ferencet √©s Nagy S√°ndort.