A 18-as √©s az 59-es villamoson is l√°ttunk m√°r olyan politikai gerillahadj√°ratot, aminek a darabjai legink√°bb egy t√ļszejtŇĎ zsarol√≥level√©re eml√©keztetnek. √öjs√°gkiv√°g√°sok, ragaszt√°sok, k√©zzel √≠rt komment√°rok √©s kŇĎkem√©ny szocifik√°z√°s.

ElŇĎsz√∂r azt hiszem tavaly l√°ttam elŇĎsz√∂r egy ilyen tacepa√≥t az 59-es villamoson, amitŇĎl akkor annyira meglepŇĎdtem, hogy fot√≥zni is elfelejtettem. M√°r akkor megvolt ugyanez a st√≠lus, a d√ľh√∂s, cirkalmas tollal √≠rt mondatok, a t√©v√©√ļjs√°gb√≥l kiv√°gott filmc√≠mek √©s az olyan m√©rhetetlen szocielleness√©g, hogy majdnem lyukat olvasztott a villamos oldal√°ba.

Szerencs√©re id√©n nem felejtettem el fot√≥zni √©s siker√ľlt meg√∂r√∂k√≠teni az ismeretlen mŇĪv√©sz egyik munk√°j√°t, megint az 59-es villamoson.

Aztán nemrég egyik nap bejött a Jalopnikos Máté és megmutatta, hogy mit talált a 18-as villamoson. Nézzétek:

Advertisement

Megvan benne az összes stílusjegy:

  • Napilapb√≥l kiv√°gott c√≠m
  • T√©v√©mŇĪsorb√≥l kiv√°gott filmc√≠mek
  • Aktu√°lpolitikai kieg√©sz√≠t√©s Simon Gabesszal
  • MSZP-fik√°z√°s
  • Budai villamos mint helysz√≠n

Budapest puccos-dombos oldala am√ļgy is politikai streetart dar√°zsf√©szek lett mostan√°ban, tavaly a Naphegy t√©ri √©s az Ugocsa utcai nemzeti doh√°nyboltok kirakat√°t f√ļjt√°k le, most meg ez megy √©vek √≥ta. Csak azt nem √©rtem, hogy mi√©rt szerepel mindk√©t DIY-plak√°ton az Abig√©l?

Advertisement