Ki fenyegette, senkizte és gúnyolta az Index újságíróját az Alföldi-interjú miatt?

Durva sztorit írt meg az indexes Szabó "Szabózé" Zoltán a Tumblren: egy "Fideszben annál népszerűbb művészet közeli nő" egy akkor még nem is publikált interjú miatt telefonon "rohadt kis senki"-nek és "szánalmas kis mocsok"-nak nevezte, majd kifigurázta a dadogását.

Szabó kolléga a posztban nem írta meg, hogy milyen interjúról van szó és magánlevélben is kerek perec megtagadta, hogy elárulja nekem a Titokzatos Durva Nő nevét. Az interjú azért könnyen beazonosítható, hiszen az Index keresójével ellenőrizve kiderül, hogy az utóbbi időszakban Szabó egyedül Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatójával készített interjút.

Advertisement

Itt egy részlet Szabó hangulatos leírásából:

Ő: Maga egy rohadt kis senki, egy szánalmas mocsok, mégis mit képzel magáról, hogy azt írja, hogy meg fog jelenni egy cikk, amit én letiltattam. Én azért a cikkért fizettem, én mondom meg, hogy mikor megy ki, vagy nem megy ki. Én fizetem magát, maga egy tehetségtelen senki csak.

Én: Jóestét, megmondaná, hogy mégis mi a baj cikkel?

Itt még káromkodott egy darabig, amikor felvetettem, hogy talán az interjúalany nézze át a cikket, ne ő, közölte, hogy én túl hülye vagyok ahhoz, hogy az alany szóba álljon velem. Azt már nem is mertem feszegetni, hogy mégis kinek fizetett és mit, és mi a faszt érdekel engem ő, a pénze, vagy bármi, amikor semmi köze az interjúhoz.

Majd olyat tett, amit óvodás korom óta nem sokan csináltak velem, ők is nagyrészt kötekedni akartak, aztán meg kirabolni egy sötét, külvárosi utcán. Ez a kedves asszony elkezdte utánozni a beszédhibám.

Ő: Ma-ma-ma-maga? Még beszélni sem tud, mit akar itt tőlem? Maga egy senki.

És a poén, hogy mint kiderült, az interjúval szemben kisebb stilisztikai kifogások voltak.

De ki lehet a Mocskos Szájú Fideszes? A Vídiakemény Sajtós? Akinek ennyi nyom alapján van tippje, ne tartsa magában!

Share This Story

Get our newsletter