​Ki ez a horvát csodahobbit, akit leigazol a Barca?

Illustration for article titled ​Ki ez a horvát csodahobbit, akit leigazol a Barca?

Az Instagramján árulta el Alen Halilovic, hogy jövőre barcás lesz. 17 éves, már 16 évesen gólt lőtt a horvát bajnokságban az apró termetű, sőt mondjuk ki: hobbit-fazonú támadó középpályás.

Advertisement

Az egész európai focisajtó csak wunderkindként szokott utalni a szőke horvátra, akit a kontinens hasonlóan gazdag nagymenő klubjai elől tudott megszerezni a Barcelona. Halilovicot, aki a Dinamo Zagreb valaha volt legfiatalabb játékosa és legfiatalabb bajnoki gólszerzője volt még 16 évesen, a Real Madrid, a Tottenham és az Arsenal is le akarta igazolni.

Advertisement

A középpályás sorsa szerdán dőlt el, amikor a Barca sportigazgatója, Andoni Zubizarreta Horvátországba utazott, megnézte a Dinamo Rijeka ellen meccsén, amin a csodahobbit két gólt is lőtt, aztán a zágrábi Sheratonban alá is írták rögtön a szerződést. Itt a két gólja, amit abban a tudatban érdemes nézni, hogy Halilovic nem is virtigli csatár:

Ez meg itt egy besztof-videó róla:

Halilovic, aki mindkét lábbal ügyes, és akit a termete, a haja és a nemzetisége miatt állandóan modricoznak, nem kerül be egyből a nagycsapat keretébe, a Barcelona B-nél fog kezdeni.

Share This Story

Get our newsletter