Illustration for article titled Ki áll a Blogstar blogszolgáltató mögött?

Nem véletlenül blogol a most indult új blogszolgáltatónál Csúri Ákos újságíró. Csúri ugyanis korábban közös tulajdonosa volt Németh Mihály Zsolttal egy N3 PR Kommunikációs Kft. nevű cégnek, amelyik eddig 19 millió 4 millió forintnyi megrendelést kapott a Liget Projektben.

Advertisement

(Németh Mihály Zsolt a Blogstart működtető Cvikker Média Kft. cégjegyzésre jogosult ügyvezetője. Az egyéb cégei között van a vicces nevű Fides Étterem Kft nevű is.)

Advertisement

Itt van például egy 2014 decemberében aláírt Liget projektes szerződés, egy öt alkalommal megjelenő 16 oldalas kiadvány 100 ezer példányban történő kinyomtatásáról, amiben az N3 kapcsolattartójaként Csúri van feltüntetve.

Illustration for article titled Ki áll a Blogstar blogszolgáltató mögött?
Advertisement

Csúri mindeközben tulajdonosa és ügyvezetője a Via.hu Kft.-nek. A Heti Válasz év elején arról cikkezett, hogy a via.hu lenne a kormány anti-indexe, vagyis valamiféle magánkézben lévő, de Fidesz-közeli hírportál. A hetilap szerint a via.hu előkészítésében Habony Árpád miniszterelnöki titkos tanácsos is segédkezett.

Advertisement

A via.hu domain alatt egyébként azóta sem található semmi.

A Cinknek adott mai interjúban a Blogstar – nevét el nem áruló – “szerkesztősége” ezt mondta a Habony esetleges szerepét firtató kérdésemre:

Cink: A közönség egy része a Blogstart kapásból összekötötte Habony Árpád nevével. Talán a Csúri Ákosról korábban megenet feltételezések miatt. Van hozzá bármiféle köze a Blogstarnak, úgy értem, tulajdonosi, tanácsadó, menedzseri vagy más egyéb kapcsolat formájában?

Blogstar: Semmilyen kapcsolatunk nincsen Habony Árpád Úrral. Mi is csak a médiából ismerjük a nevét. Tulajdonosaink magánszemélyek.

Advertisement

A legjobb, hogy ezen információ 90 százalékát egy Cink-kommentből tudom, amit Drótból Hajlított Foximaxi írt, ő bányászta ki a céghálót is.

UPDATE: A posztot az első bekezdésben Csúri Ákos megkeresésére javítottuk.

Share This Story

Get our newsletter