Inkei Benc√©vel mint a Cink Matula-placentainjekci√≥j√°val dr√°maian √°talakult a magyar internet egyik obsk√ļrus m√©rŇĎsz√°ma. Seg√≠t az eligazod√°sban frissen k√©sz√ľlt grafikonunk.

Mi az a Matula Magazin?

Teljes form√°j√°ban egy 2003 √©s 2007 k√∂z√∂tt l√©tezett magyar weboldal, amely ar√°nytalanul nagy hat√°st gyakorolt a magyar internet kult√ļr√°j√°ra. T√∂rt√©net√©t az egyik szerzŇĎ, Bede M√°rton foglalta √∂ssze az oldal indul√°s√°nak 10. sz√ľlet√©snapj√°ra √≠rt cikk√©ben.

Advertisement

Milyen adatok alapj√°n k√©sz√ľlt a grafikon?

A Matula Magazin n√©gy √°lland√≥ szerzŇĎj√©t ‚Äď Bed√©t, Tam√°s Bence G√°sp√°rt, Magyari P√©tert √©s Inkei Benc√©t ‚Äď vetettem √∂ssze az √°ltaluk ben√©pes√≠tett szerkesztŇĎs√©gek l√©tsz√°m√°val. A Cinkn√©l ezent√ļl Inkeivel egy√ľtt 4,5 ember dolgozik (SzŇĪcs Don√°t van f√©l√°ll√°sban), m√≠g a 444-n√©l az impresszumban szereplŇĎkbŇĎl 15-en vesznek r√©szt az √ļjs√°g√≠r√≥i munk√°ban, hozz√°juk csatlakozik 16.-k√©nt az Inkeihez hasonl√≥an frissen exorig√≥s Sarkadi Zsolt.

Advertisement

Hogy festett a k√©zmŇĪves folyamat?

Az irodai nyomtat√≥b√≥l vettem ki n√©h√°ny lapot, melyekre a sz√≠nes r√©szeket Kriston Ildik√≥, a Gawker Media budapesti irodavezetŇĎje l√°ny√°nak, Rozinak (9) az akvarellceruza-szettj√©vel dobtam fel, a fekete r√©szeket pedig saj√°t HB-s Staedtler grafitceruz√°mmal. Az akverallceruza elmaszatol√°s√°t v√≠z helyett az Index √≥budai pale ale-j√©vel v√©geztem, amelybŇĎl p√©nteken kaptunk egy rekesszel aj√°nd√©kba.