Rickey Wagoner buszsofőr éppen a járművét bütykölte, amikor egy rabló közvetlen közelről rálőtt, majd egy másik megpróbálta leszúrni. Mégis él és mozog.

Wagoner mit sem sejtett, amikor három ismeretlen férfi hirtelen ott termett mögötte. Amikor a buszvezető megfordult, szó nélkül kapott két lövést a mellkasába. Azonban azokkal az emberekkel ellentétben, akiket közvetlen közelről szíven szoktak lőni, Wagoner nem dőlt el, hanem nekiállt verekedni a rablóval, megpróbálta kicsavarni a kezéből a fegyvert. De akkor megkapta a harmadik lövést, ami a combján érte.

Egy másik támadó késsel megszúrta a karján, ő meg visszaadta a szívességet egy tollal. A rablók ekkor úgy gondolták, inkább eliszkolnak, Wagoner pedig az elorzott fegyverrel párat utánuk lőtt. Igen, a fenti képen Ricky Wagoner látható. Hétfőn reggel a támadás után ő maga hívta a 911-et azzal a szöveggel, hogy úgy érzi, mintha mellbe vágták volna egy pöröllyel.

Hogy miért nem esett össze holtan a helyszínen az ohiói buszvezető? Mert a zsebében ott volt a Biblia, vagyis pontosabban a Biblia modern nyelvezetre átültetett változata, ami megfogta a két golyót. A helyi rendőrség egyik tagja és Wagoner régi barátja, Michael Pauley őrmester azt mondta, itt valami felsőbb erő munkálkodhat, mert Wagonernek egy ilyen támadás után nem kellene élnie. De él, ráadásul a kórházi jelentés szerint sérülései nem életveszélyesek.

[Dayton Daily News]