This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kétszer mellbe lőtték, de a Biblia közbeszólt

Illustration for article titled Kétszer mellbe lőtték, de a Biblia közbeszólt

Rickey Wagoner buszsofőr éppen a járművét bütykölte, amikor egy rabló közvetlen közelről rálőtt, majd egy másik megpróbálta leszúrni. Mégis él és mozog.

Advertisement

Wagoner mit sem sejtett, amikor három ismeretlen férfi hirtelen ott termett mögötte. Amikor a buszvezető megfordult, szó nélkül kapott két lövést a mellkasába. Azonban azokkal az emberekkel ellentétben, akiket közvetlen közelről szíven szoktak lőni, Wagoner nem dőlt el, hanem nekiállt verekedni a rablóval, megpróbálta kicsavarni a kezéből a fegyvert. De akkor megkapta a harmadik lövést, ami a combján érte.

Egy másik támadó késsel megszúrta a karján, ő meg visszaadta a szívességet egy tollal. A rablók ekkor úgy gondolták, inkább eliszkolnak, Wagoner pedig az elorzott fegyverrel párat utánuk lőtt. Igen, a fenti képen Ricky Wagoner látható. Hétfőn reggel a támadás után ő maga hívta a 911-et azzal a szöveggel, hogy úgy érzi, mintha mellbe vágták volna egy pöröllyel.

Advertisement

Hogy miért nem esett össze holtan a helyszínen az ohiói buszvezető? Mert a zsebében ott volt a Biblia, vagyis pontosabban a Biblia modern nyelvezetre átültetett változata, ami megfogta a két golyót. A helyi rendőrség egyik tagja és Wagoner régi barátja, Michael Pauley őrmester azt mondta, itt valami felsőbb erő munkálkodhat, mert Wagonernek egy ilyen támadás után nem kellene élnie. De él, ráadásul a kórházi jelentés szerint sérülései nem életveszélyesek.

[Dayton Daily News]

Share This Story

Get our newsletter