Illustration for article titled ​Két zsinagóga nem kér a kormány pénzéből

A Frankel és a Dohány utcai zsinagógák nyertek, de visszautasítják a támogatást. Kormánynak még nem sikerült így radikalizálnia a simulékony Mazsihiszt.

Nem antiszemita kormányhoz képest kifejezett bravúr, hogy a Fidesznek az utóbbi pár hónapban mennyire sikerült elidegenítenie és feldühítenie a zsidó érdekvédelmi szervezeteket. A Mazsihisz weboldalán tették ma közzé, hogy a Frankel Zsinagóga Alapítvány és a Dohány Zsinagógáért Alapítvány visszautasítják a Magyar Holokauszt 2014 emlékév programjainak megvalósítására a Civil Alaptól elnyert pályázati támogatást.

Advertisement

Ezt írták a frankelesek:

Ezzel kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a Horthy-korszak pozitív színben való feltüntetése, nyilas írók tananyagba való elhelyezése, tömeggyilkosságok idegenrendészeti intézkedésként való beállítása, és még számos kormányzati megnyilatkozás, ezzel egyidejűleg a tömeggyilkosságok áldozataira történő megemlékezések támogatása nem fér össze egymással és a becsületes gondolkodásmód kívánalmaival.

Megemlékezéseinket természetesen megtartjuk, de ehhez nem kívánunk támogatást felhasználni egy olyan kormánytól, melynek köpönyegforgató viselkedése megbotránkozást vált ki a magyarországi zsidóság túlnyomó többségéből és a demokratikus nemzetközi közösségből is.

Az utolsó csepp feltehetőleg a Szabadság térre tervezett, nemzsidó szemmel is szégyenteljes, történelemhamisító, hazug emlékmű terve, ami a második világháborús német megszállást az ártatlan, angyalként ábrázolt Magyarországra lecsapó birodalmi sassal szimbolizálja.

(via444.hu)

Share This Story

Get our newsletter