A Frankel √©s a Doh√°ny utcai zsinag√≥g√°k nyertek, de visszautas√≠tj√°k a t√°mogat√°st. Korm√°nynak m√©g nem siker√ľlt √≠gy radikaliz√°lnia a simul√©kony Mazsihiszt.

Nem antiszemita korm√°nyhoz k√©pest kifejezett brav√ļr, hogy a Fidesznek az ut√≥bbi p√°r h√≥napban mennyire siker√ľlt elidegen√≠tenie √©s feld√ľh√≠tenie a zsid√≥ √©rdekv√©delmi szervezeteket. A Mazsihisz weboldal√°n tett√©k ma k√∂zz√©, hogy a Frankel Zsinag√≥ga Alap√≠tv√°ny √©s a Doh√°ny Zsinag√≥g√°√©rt Alap√≠tv√°ny visszautas√≠tj√°k a Magyar Holokauszt 2014 eml√©k√©v programjainak megval√≥s√≠t√°s√°ra a Civil Alapt√≥l elnyert p√°ly√°zati t√°mogat√°st.

Ezt írták a frankelesek:

Ezzel k√≠v√°njuk felh√≠vni a figyelmet arra, hogy a Horthy-korszak pozit√≠v sz√≠nben val√≥ felt√ľntet√©se, nyilas √≠r√≥k tananyagba val√≥ elhelyez√©se, t√∂meggyilkoss√°gok idegenrend√©szeti int√©zked√©sk√©nt val√≥ be√°ll√≠t√°sa, √©s m√©g sz√°mos korm√°nyzati megnyilatkoz√°s, ezzel egyidejŇĪleg a t√∂meggyilkoss√°gok √°ldozataira t√∂rt√©nŇĎ megeml√©kez√©sek t√°mogat√°sa nem f√©r √∂ssze egym√°ssal √©s a becs√ľletes gondolkod√°sm√≥d k√≠v√°nalmaival.

Megeml√©kez√©seinket term√©szetesen megtartjuk, de ehhez nem k√≠v√°nunk t√°mogat√°st felhaszn√°lni egy olyan korm√°nyt√≥l, melynek k√∂p√∂nyegforgat√≥ viselked√©se megbotr√°nkoz√°st v√°lt ki a magyarorsz√°gi zsid√≥s√°g t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g√©bŇĎl √©s a demokratikus nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©gbŇĎl is.

Advertisement

Az utols√≥ csepp feltehetŇĎleg a Szabads√°g t√©rre tervezett, nemzsid√≥ szemmel is sz√©gyenteljes, t√∂rt√©nelemhamis√≠t√≥, hazug eml√©kmŇĪ terve, ami a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļs n√©met megsz√°ll√°st az √°rtatlan, angyalk√©nt √°br√°zolt Magyarorsz√°gra lecsap√≥ birodalmi sassal szimboliz√°lja.

(via444.hu)