Két francia felgyújtott egy quokkát, és röhögve lefilmezte

Illustration for article titled Két francia felgyújtott egy quokkát, és röhögve lefilmezte

Ritkán akarok puszta kézzel megölni embereket. De a két francia turista kedvéért, akik öngyújtóval és dezodorral égettek meg egy quokkát a nyugat-ausztráliai Rottnest-szigeten, boldogan kivételt tennék.

Advertisement

A 24 éves Thibaud Jean Leon Vallet unokatestvérével, a 18 éves Jean Mickael Batrikiannal utazott Ausztráliában. A világ legaranyosabb állatainak otthont adó Rottnest-szigetre is eljutottak, ahol takarítóként dolgoztak. Itt a természet csodálása helyett a természet elpusztításába fogtak: az újságíró végzettségű (:-DDDDD) Vallet a kamerát fogta, mialatt unokatestvére dezodorból és öngyújtóból improvizált lángszóróval megégetett egy quokkát a fején és a testén. Körülbelül akkora vadászati teljesítmény volt, mint rakétavetővel lelőni egy disznót az ólban: a szigeten élő 12 ezer quokka teljesen szelíd, az emberek között ugrálnak és henyélnek.

Advertisement

A két franciát úgy kapták el, hogy másoknak mutogatták embertelen videójukat. Fejenként 4000 ausztrál dollárra (870 ezer forintra) és hétnapos elzárásra büntették őket, amivel nagyon-nagyon olcsón megúszták. A quokkák eszmei értéke 10 ezer ausztrál dollár, de állatkínzásért 50 ezer ausztrál dolláros bírság és öt év börtönbüntetés is kiszabható. „Az iszonyatos az első szó, ami eszembe jut viselkedésükről” – mondta az ítélethirdetéskor Elizabeth Langdon bíró. „Maguk szerint szörnyetegek vagyunk? Nem bántottuk a quokkát. Vannak otthon házikedvenceink” – magyarázkodott a tárgyalás után a helyi sajtónak az állatkínzó Vallet.

300 ezer ausztrál dollárra (65 millió forintra) emelték az eset után a quokkák bántalmazásáért kiszabható maximális büntetést. Ráadásul nem ez az első eset, hogy az idén tavasszal internetes mémmé alakult állatokat megtámadták: februárban egy népszerű kempingben hat quokka tetemét találták meg egy fóliasátorban.

Advertisement

Forrás: Western Australia Today

Share This Story

Get our newsletter