A műszaki fejlődés horizontjának két elemével tegnap találkoztam életemben először, és annyira lenyűgöztek, hogy alig bírtam aludni. Mutatom.

1. Repülőről csetelni

Természetesen korábban is hallottam már wifis repülőkről, sőt, sok éve egy blogposztot is olvastam, hogy valaki videócsetet indított a fedélzetről, de aztán a lelkesedés korai hulláma lecsengett, bár csendben persze egyre több légitársaság kínál fedélzeti wifit. Egy dolog azonban tudni róla, és másik dolog rácsetelni egy barátomra, aki mintegy mellesleg feltesz egy kérdést:

– tudod mit nezek epp ahogy beszelunk?
– na
– a sziklas hegyseget 10ezer lab magasbol
– na ne szopass

Nem szopatott, valóban a Sziklás-hegységet nézte, leszálláshoz készülődve, később még fényképet is küldött:

Advertisement

Azt írta, hogy Deltán repül, 16 dollárt kérnek érte, és meglepően gyors. Úgy éreztem, hogy az emberiség valami csodálatosabb, szebb korba érkezett (még úgy is, hogy eszem ágába nem lenne csetelni, ha épp nagy hegyeket bámulhatok az ablakból).

2. Időjárás-jelentés a Google Térképben

Nem sokkal interkontinentális föld-levegő csevelyemet követően rákerestem egy városra a térképen, és elhűlve láttam, hogy automatikusan kiírja a helyi időjárást. Persze annyira nem kellene meglepődni ezen, mert a Google évek óta kínál térképet és időjárás-jelentést, az integráció azonban eddig elmaradt. Mostantól azonban két csodálatos hobbit, a térképek és az idegen tájak időjárásának bámulását egyszerre végezhetjük. Sajnos nem minden várossal működik egyelőre, de már így is remek móka:

Advertisement

Advertisement

Jó szórakozást. Lehet, hogy 140 karaktert kaptunk a repülő autó helyett, de ki nem szarja le!

FotĂł: NASA