John Collins amerikai papírrepülő-tervező papírrepülőjénél soha nem repült még messzebb papírrepülő: három éve 69,14 métert repült (az egy focipálya kétharmada!). A repülőt Suzanne-nek hívják, és most te is utána csinálhatod.

Advertisement

Azért, mert Collins rendkívül részletes, félórás oktatófilmet forgatott Suzanne elkészítéséről. A papíron kívül sniccerre, élsimítóra, ollóra és celluxra lesz még szükség, meg valamire, amivel össze lehet fogni a készülő repülő éleit. Például egy nagy csipeszre vagy egy kis satura.

Jó hír

Még könnyebb dolgunk lesz, mint az amerikaiaknak, mert a repülő A4-es lapból készül, amit Amerikában nem lehet kapni. Collins honfitársainak először egy ottani, 216×279 mm-es, Letter szabványú lapot kell méretre vágniuk.

Advertisement

Rossz hír

Collins káprázatos rekordjához ő csak tervezte és hajtogatta a repülőt, de a dobást már Joe Ayoob nyugalmazott amerikaifutball-irányítóra bízta. Valószínűleg nem fogunk ekkorát dobni, de azért még így is mindenki a csodájára fog járni Collins-papírrepülőnknek.

Advertisement

Mars hajtogatni

Én elképesztően ügyetlen vagyok minden olyan tevékenységhez, ami ilyen manuális precizitást kíván, úgyhogy nem fogom megcsinálni Suzanne-t, de ha kedvet kapsz, meghajtogatod, dobsz vele egy marha nagyot, és felveszed valamivel, akkor írj, mert kitesszük a Cinkre.

Advertisement

A gifet sploidos kollégáink készítették Collins oktatóvideójából

Share This Story

Get our newsletter