Illustration for article titled Kész Zoltán vs. Schiffer András – az egyik hazudik, de vajon melyik?

A mai veszprémi választást egy mikrotörténet színezte meg leginkább. A demoellenzék független jelöltje nekiugrott a koalícióba betagozódni nem hajlandó LMP-nek, méghozzá kőkeményen.

Advertisement

Idézek szó szerint, úgy az igazi. Kész Zoltán posztja a Veszprém és Készről:

Ezen a fotón Schiffer András látható Veszprémben, a SéfKrajcár étteremben, amely a Fidesz kampánystábjának főhadiszállása. Itt tartózkodott még Kubatov Gábor és Porga Gyula veszprémi polgármester is. Az LMP aktivistáit a Fidesz-aktivisták szállítják autóval városszerte.

Most ne azzal foglalkozzunk, hogy az LMP lebukott: a Fidesz irányítása alatt áll, az Orbán-rezsim kiszolgálója. Mondjátok el az ismerőseiteknek, hogy menjenek el szavazni, mert a részvétel alapján van esély a győzelemre! Ezt a választást ne Kubatov Gábor ide delegált szabadcsapatai, hanem az itt élő demokraták döntsék el. Megígérem, hogy azokat az egykori LMP-szavazókat is képviselni fogom a Parlamentben, akik most becsapva érzik magukat Schiffer árulása miatt.

Elég erős szavak, nemde? A lehetséges szavazók felrázására is alkalmasak talán. Két-három emberrel hátha több megy el, kicsin is múlhat. Jöjjön Schiffer András LMP-elnök fb-válasza:

Az LMP aktivistái úgy tíz nappal ezelőtt szállták meg Veszprémet. A haszkovói Fenyves Hostel lett a főhadiszállásunk úgymond: olcsó, barátságos. Kb. két percre van tőlünk a SéfKrajcár Étterem, ahol már vagy két hete előfizettük a kaját. Közel van, olcsó, itt ettünk az elmúlt napokban. Teljesen nyitott, menzaszerű, önkiszolgáló vendéglátóipari egység. Ma nagy volt a sürgés-forgás, ott volt a sajtó, mert állítólag az emeleti szinten fideszeseknek tartanak eligazítást. Én magam egészen tegnapig itt a terepen – nemhogy az étteremben – egyetlen fideszest sem láttam. Ma az étterem előtt feltűntek kisebb csoportok, számomra tök ismeretlen arcokkal. Most látom viszont, hogy beindult Készék trollkommandója, egy leleplezőnek szánt fotóval. A helyzet az, hogy az étteremben én kizárólag LMP-s aktivistákkal elegyedtem szóba + újságírókkal. A "corpus delictiként" használt fotón a fejek ki lettek kockázva, tehát viszonylag nehéz beazonosítanom a pillanatot. A háttal ülő ősz hajú úr például jó eséllyel Király Zoltán volt országgyűlési képviselő, az LMP 2014. őszi legsikeresebb fővárosi hevk-jelöltje. Szívesen megadom továbbá vmennyi gépjármű rendszámát és üzembentartóját, amivel aktivistáink a körzetet járják (nem sokról van szó). Kész úr és a trollok ellen a jogi eljárásokat haladéktalanul megindítjuk.

PS.: vmennyi a képen látható, kikockázott arc, akivel beszélgetek, az LMP újbudai aktivistája (incl.: Király Zoltán – LMP )

Advertisement

El lehet-e dönteni a tények hajszálpontos ismerete nélkül, egy nem túl jól sikerült fénykép és néhány egymásnak ellentmondó állítás alapján, hogy ki hazudik, és ki nem? Mert hát az egyik mindenképpen hazudik, nem is aprócskákat. Szerintem én el tudom. És ti?

Share This Story

Get our newsletter