A mai veszpr√©mi v√°laszt√°st egy mikrot√∂rt√©net sz√≠nezte meg legink√°bb. A demoellenz√©k f√ľggetlen jel√∂ltje nekiugrott a koal√≠ci√≥ba betagoz√≥dni nem hajland√≥ LMP-nek, m√©ghozz√° kŇĎkem√©nyen.

Id√©zek sz√≥ szerint, √ļgy az igazi. K√©sz Zolt√°n posztja a Veszpr√©m √©s K√©szrŇĎl:

Ezen a fot√≥n Schiffer Andr√°s l√°that√≥ Veszpr√©mben, a S√©fKrajc√°r √©tteremben, amely a Fidesz kamp√°nyst√°bj√°nak fŇĎhadisz√°ll√°sa. Itt tart√≥zkodott m√©g Kubatov G√°bor √©s Porga Gyula veszpr√©mi polg√°rmester is. Az LMP aktivist√°it a Fidesz-aktivist√°k sz√°ll√≠tj√°k aut√≥val v√°rosszerte.

Most ne azzal foglalkozzunk, hogy az LMP lebukott: a Fidesz ir√°ny√≠t√°sa alatt √°ll, az Orb√°n-rezsim kiszolg√°l√≥ja. Mondj√°tok el az ismerŇĎseiteknek, hogy menjenek el szavazni, mert a r√©szv√©tel alapj√°n van es√©ly a gyŇĎzelemre! Ezt a v√°laszt√°st ne Kubatov G√°bor ide deleg√°lt szabadcsapatai, hanem az itt √©lŇĎ demokrat√°k d√∂nts√©k el. Meg√≠g√©rem, hogy azokat az egykori LMP-szavaz√≥kat is k√©pviselni fogom a Parlamentben, akik most becsapva √©rzik magukat Schiffer √°rul√°sa miatt.

Advertisement

El√©g erŇĎs szavak, nemde? A lehets√©ges szavaz√≥k felr√°z√°s√°ra is alkalmasak tal√°n. K√©t-h√°rom emberrel h√°tha t√∂bb megy el, kicsin is m√ļlhat. J√∂jj√∂n Schiffer Andr√°s LMP-eln√∂k fb-v√°lasza:

Az LMP aktivist√°i √ļgy t√≠z nappal ezelŇĎtt sz√°llt√°k meg Veszpr√©met. A haszkov√≥i Fenyves Hostel lett a fŇĎhadisz√°ll√°sunk √ļgymond: olcs√≥, bar√°ts√°gos. Kb. k√©t percre van tŇĎl√ľnk a S√©fKrajc√°r √Čtterem, ahol m√°r vagy k√©t hete elŇĎfizett√ľk a kaj√°t. K√∂zel van, olcs√≥, itt ett√ľnk az elm√ļlt napokban. Teljesen nyitott, menzaszerŇĪ, √∂nkiszolg√°l√≥ vend√©gl√°t√≥ipari egys√©g. Ma nagy volt a s√ľrg√©s-forg√°s, ott volt a sajt√≥, mert √°ll√≠t√≥lag az emeleti szinten fideszeseknek tartanak eligaz√≠t√°st. √Čn magam eg√©szen tegnapig itt a terepen ‚Äď nemhogy az √©tteremben ‚Äď egyetlen fideszest sem l√°ttam. Ma az √©tterem elŇĎtt feltŇĪntek kisebb csoportok, sz√°momra t√∂k ismeretlen arcokkal. Most l√°tom viszont, hogy beindult K√©sz√©k trollkommand√≥ja, egy leleplezŇĎnek sz√°nt fot√≥val. A helyzet az, hogy az √©tteremben √©n kiz√°r√≥lag LMP-s aktivist√°kkal elegyedtem sz√≥ba + √ļjs√°g√≠r√≥kkal. A "corpus delictik√©nt" haszn√°lt fot√≥n a fejek ki lettek kock√°zva, teh√°t viszonylag neh√©z beazonos√≠tanom a pillanatot. A h√°ttal √ľlŇĎ ŇĎsz haj√ļ √ļr p√©ld√°ul j√≥ es√©llyel Kir√°ly Zolt√°n volt orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ, az LMP 2014. ŇĎszi legsikeresebb fŇĎv√°rosi hevk-jel√∂ltje. Sz√≠vesen megadom tov√°bb√° vmennyi g√©pj√°rmŇĪ rendsz√°m√°t √©s √ľzembentart√≥j√°t, amivel aktivist√°ink a k√∂rzetet j√°rj√°k (nem sokr√≥l van sz√≥). K√©sz √ļr √©s a trollok ellen a jogi elj√°r√°sokat halad√©ktalanul megind√≠tjuk.

PS.: vmennyi a k√©pen l√°that√≥, kikock√°zott arc, akivel besz√©lgetek, az LMP √ļjbudai aktivist√°ja (incl.: Kir√°ly Zolt√°n ‚Äď LMP )

Advertisement

El lehet-e d√∂nteni a t√©nyek hajsz√°lpontos ismerete n√©lk√ľl, egy nem t√ļl j√≥l siker√ľlt f√©nyk√©p √©s n√©h√°ny egym√°snak ellentmond√≥ √°ll√≠t√°s alapj√°n, hogy ki hazudik, √©s ki nem? Mert h√°t az egyik mindenk√©ppen hazudik, nem is apr√≥csk√°kat. Szerintem √©n el tudom. √Čs ti?