SŇĎt, a szeg√©nys√©g is a miniszt√©rium tilt√≥list√°j√°n szerepel.

Az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma √©s h√°tt√©rint√©zm√©nyei dolgoz√≥inak sz√≥l√≥ belsŇĎ emailt a VS.hu szerezte meg, √©s ebben azokat a szavakat list√°zza, melyek "nem haszn√°lhat√≥k az egym√°s k√∂z√∂tti, illetve a kedvezm√©nyezettekkel folytatott kommunik√°ci√≥ban". (A kedvezm√©nyezett az uni√≥s p√°ly√°zat nyerteseit jelenti.)

A list√°n szerepelnek olyan kifejez√©sek is, melyeket t√©nyleg kev√©sb√© haszn√°lnak m√°r ("rokkant", "fogyat√©kos" vagy √©ppen a "terhes", melynek Balog Zolt√°n miniszter nyilv√°nosan is hadat √ľzent), de tiltja az EMMI a "szeg√©ny", "szeg√©nys√©g", "m√©lyszeg√©nys√©g", "gyermekszeg√©nys√©g", "es√©lyegyenlŇĎs√©g", √©s √©rthetetlen m√≥don a "stadion" szavak haszn√°lat√°t is.

Ut√≥bbi helyett a "fedetlen sportl√©tes√≠tm√©ny" az aj√°nlott, a "szeg√©nyt" pedig a r√°szorulttal lehet kiv√°ltani. A miniszt√©rium sajt√≥oszt√°lya elismerte a lista l√©tez√©s√©t, amely szerint√ľk "seg√≠ti az egys√©ges sz√≥haszn√°latot egy-egy t√©m√°ban, a k√∂z√©rthetŇĎbb megsz√≥lal√°st, s egy√ļttal a korm√°nyzati politika ir√°ny√°t is mutatja."

(via VS.hu)

Fotó: MTI