This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kertész Imre egy csodálatos öregember

Most jutottam hozzá, hogy végignézzem a csütörtök esti ATV-s interjút az íróval, aki már nemcsak Nobel-díjas, hanem Szent István rendes is. Friderikusz Sándor sajnos rosszul kérdez – más malomban őrölget –, de a válaszok szenzációsak. A fél óra második fele érdekes.

Advertisement

Legalábbis számomra – hiszen engem is maximum annyira nyugtalanít, hogy miért vette át Kertész azt a híres kitüntetést, mint amennyire Kertészt magát. Friderikuszt ennél jobban nyugtalanítja – úgyhogy az első tíz percet akár át is lehet ugrani.

Ennél sokkal izgalmasabb, mit gondol az író az életről, arról, amit csinált és csinálhat még, arról, ahová eljutott, meg ahova nem fog már eljutni soha. Ha lenne Isten, istenhívő lennék, mondja egyebek közt, és ez a legjobb mondat, amit az utóbbi időben hallottam.

Advertisement

Kertész Imre egy csodálatos és nagyon okos öregember, ennyi, ami számít, meg persze az, hogy hallgassátok, olvassátok és értsétek őt, és becsüljétek meg, már csak azért is, mert nem sokan vannak ebben az országban, akik ennyire megbecsülendőek lennének életművestül.

Eddig még nem vettem meg A végső kocsmát, de ami késik, nem múlik, olvassatok mindennap. Majd elfelejtettem, van itt egy rövid, de fontos szöveg az interjúról, ez is jó.

Share This Story

Get our newsletter