This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kerítés miatt ítéltek el magyarokat Londonban!

Illustration for article titled Kerítés miatt ítéltek el magyarokat Londonban!

De ez nem olyan kerítés.

Hanem üzletszerű. MTI:

Elítéltek Londonban üzletszerű kerítés miatt tizenegy magyar állampolgárt, akik több mint 250 magyar nőt dolgoztattak prostituáltként Nagy-Britanniában. Juhász András Fejér megyei főügyész közleménye szerint a brit nyomozó hatóság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozása szerint a gyanúsítottak 2013-ban és 2014-ben Magyarországon nőket toboroztak arra, hogy az Egyesült Királyságban, elsősorban Londonban a szervezők által bérelt lakásokban prostituáltként dolgozzanak. A szervezők és a prostituáltak az így megszerzett jövedelemből egyaránt részesültek. A bizonyítékok szerint a szervezők Londonban és Peterborough-ban több mint 250 nőt foglalkoztattak mintegy 50 bordélyházban.

Az NNI 2013. július 3-án rendelt el nyomozást üzletszerű kerítés bűntette miatt, később a brit és a magyar nyomozó hatóság közös nyomozócsoportot hozott létre. A nyomozást magyar részről a Székesfehérvári Járási Ügyészség felügyelte.

A brit bíróság nem jogerősen 11 magyar állampolgárt ítélt el üzletszerű kerítés bűntette miatt; a legsúlyosabb büntetés 14 év végrehajtandó börtönbüntetés volt.

Advertisement

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Share This Story

Get our newsletter