Dupla, látványos törvénysértéssel a polgármester helyi képviselő testvérét választották meg az V. kerületi önkormányzat tévéjébe fb-elnöknek. Miután lebuktak, az év vicces idióta hazugságát vezették elő, majd visszatették a székbe Kerényit.

Csodálatos megoldást talált a lebukott Szentgyörgyvölgyi-klán. Miután a City tévé felügyelőbizottságából leváltották Kerényi Imrét, akit a belvárosi cigányzenekar fb-elnökségével kárpótoltak, a testület zárt ülésén a helyére a polgármester bátyját választották meg.

Ez akkor is durva lenne, ha nem lenne törvénytelen, de ráadásul az is, a médiatörvény szerint ugyanis

"nem lehet jogosult az önkormányzat területén ... médiaszolgáltatásra az a vállalkozás, amelynek igazgatóságában, ügyvezetésében vagy felügyelő bizottságában ... a helyi képviselő-testület tagja, alkalmazottja, a polgármester, alpolgármester ... vagy ezek közeli hozzátartozója vesz részt".

Advertisement

Így a helyi képviselő Szentgyörgyvölgyi kinevezése már akkor is szabálytalan lett volna, ha nem családtagja a polgármesternek.

Annál nem volt még zseniálisabb húzás a magyar önkormányzatiság történetében, amikor a Belváros az ügy kipattanására azzal reagált, hogy véletlen hiba miatt szavazták meg és nevezték ki Szetgyörgyvölgyit.

A kerület az Index friss cikke szerint most remek megoldást talált ki, amennyiben a csak a Belvárostól így már havi 700 ezret húzó Kerényit visszaültetik a tévé fb-jébe, felteszem azért, hogy ha az egymilliós miniszterelnöki megbízotti pénze mellé még szerez valahonnan egy kis mellékest, elérhesse a volt MSZMP-káderek között tiszteletreméltónak számító havi kérmilliós Fidesz-fizetést.